Calella de Palafrugell
Torre del mas Borrull
Sureda jove
Return

Palafrugell

Destiny
14/02/2019
Index card

Presentation

Entre la costa i les Gavarres

Palafrugell és, amb els seus més de 22.000 habitants, el municipi més poblat del Baix Empordà. Situat a la part central de la Costa Brava, entre les Gavarres i les muntanyes de Begur, comprèn diversos nuclis de població: la Vila, on es respira el passat industrial surer; Santa Margarida, Ermedàs i Llofriu, de marcat caràcter rural; i Calella, Llafranc i Tamariu, llogarrets típicament mariners. 

Les primeres traces de poblament prehistòric les trobem al paratge dels Torrents, amb el dolmen de can Mina. Al cim de Sant Sebastià es poden visitar les restes d'un poblat ibèric. Arran de mar, a Llafranc, s'han localitzat restes romanes. I és en època medieval, el 988, quan es documenta el nucli de Palau Frugell.

Una de les seves riqueses és la indústria del suro, de gran prestigi i molta història, encara activa i que exporta taps a tot el món. La importància del litoral, amb algunes de les cales més representatives de la Costa Brava, fa que avui sigui també un important centre turístic i de serveis.

Dels molts centres d'interès del municipi destaquen el Museu del Suro, ubicat a l'antic complex fabril de can Mario; la franja litoral, que abasta 12 quilòmetres de cales i petites platges que es poden descobrir resseguint els camins de ronda; el jardí botànic de Cap Roig, immillorable marc on se celebra cada estiu el reconegut festival de música homònim; el conjunt patrimonial de la muntanya de Sant Sebastià, amb el far, l'ermita, la torre de guaita, l'hostatgeria i el poblat ibèric; i la tradicional cantada d'havaneres, a la cala del Port Bo de Calella de Palafrugell. Tots ells es poden visitar en un o altre itinerari del municipi.

 

Sabies que...?

 

Palafrugell és on va néixer i morir (en aquest segon cas a Llofriu, veïnat del municipi) Josep Pla, un dels escriptors més coneguts de la literatura catalana del segle XX. A la vila hi ha una fundació dedicada a la seva obra i vida, amb visites guiades i altres activitats. 

 

No et perdis...

 

Una visita al far de Sant Sebastià, lloc mític del municipi amb unes vistes sensacionals de tot l’entorn.

 

Què fer...?

 

Si volem aprofundir una mica amb la identitat de Palafrugell, cal visitar el Museu del Suro, màxim exponent de la tradició surotapera de la vila.

 

Quan anar-hi...?

 

Si hi anem cap a finals de juny, pels volts de Sant Joan, gaudirem de la Festa de la Pela del Suro de Llofriu, on veurem pelar sureres i gaudir de tot un dia dedicat a conèixer aquesta activitat molt relacionada amb l’entorn.

 

Voltants...

 

Tenint com a lloc de parada i fonda Palafrugell, podrem gaudir de molts altres itineraris als municipis a l’entorn de les Gavarres que trobarem a l’app de Natura Local.

Contact telephones

Emergències
112
Ajuntament
972 61 31 00
Policia Local
972 30 62 92
CAP Palafrugell
972 61 06 07
Bus Sarfa
902 30 20 25
Central de taxis
972 96 99 69

Links of interest

Images
Routes

What to see in: Palafrugell

Es mostren 1 - 5 de 5
 • Activity and difficulty
  By foot
  By bike
  By horse
 • Filter by type
  Typology
  Type of land
  Theme
Visits

What to see in: Palafrugell

Es mostren 1 - 8 de 8
 • Filter by type
  Theme
Services

What to do in: Palafrugell

Es mostren 1 - 3 de 3
 • Filter by type
  Theme