Vistes a Roquetes
Camps d'oliveres a Roquetes
Camí al barranc de la Caramella
Vistes al Cargol de Roquetes
Canal de l'Ebre a Roquetes
Return

Roquetes

Destiny
14/02/2019
Index card

Presentation

L’avantsala dels Ports

Roquetes és un municipi situat al sud interior de la comarca del Baix Ebre, al límit amb el Montsià, el terme del qual s’estén d’est a oest des de molt a prop del riu Ebre, ocupant-ne una gran part de la gran plana a la dreta del riu, fins a enfilar-se, a l’extrem oest, als accidentats relleus del massís dels Ports, passant pel Caro, la seva màxima altitud (1.441 m) i fins a la mola del Boix (1.338 m), abraçant les enrevessades valls i conques dels barrancs de la Vall, a l’extrem oest, de Lloret, de la Covalta i de la Caramella, entre molts d’altres.

El municipi té dos compactes nuclis de població principals, el més gran, el de Roquetes pròpiament dit, a l’extrem est, al límit amb el barri tortosí de Ferreries, i la Raval del Cristo, més petit, ambdós pertanyents i considerats ravals de la ciutat de Tortosa fins a mitjan segle XIX, quan fou creat el municipi actual. Degut a la seva proximitat amb Tortosa, el municipi ha anat creixent i afegint població des d’aleshores, així com, sobretot a partir de les últimes dècades del segle XX, el creixement d’alguna urbanització i nombroses cases, masos i xalets en dispersió per la plana agrícola, agrupant un total d’uns 8.100 habitants (2018).

El municipi de Roquetes ha sabut mantenir un bon equilibri entre els diferents sectors econòmics, afavorit per la seva directa influència de Tortosa, conservant una gran plana agrícola dedicada als conreus de secà, i actualment, és, conjuntament amb Tortosa, un dels focus econòmics de la comarca i de les Terres de l’Ebre amb un gran dinamisme socioeconòmic.

El medi físic ve marcat per dues grans unitats de paisatge: la plana, profusament agrícola, centrada en el conreu de l’olivera i els fruiters, sobretot cítrics, allà on arriba el rec, i els rebregats relleus del massís dels Ports, amb un abrupte desnivell de més de 1.400 metres entre la part més baixa de la plana i el cim del Caro, màxima altitud del massís, on hi trobem una gran diversitat d’estrats vegetatius i d’ambients: brolles i garrigues, pinedes de pi blanc i de pi roig, alzinars, petites teixedes, matollars montans, prats i pastures, barrancs i rambles, cingleres i pedruscalls,..., una gran riquesa ecològica concentrada en una sola muntanya.

Els principals esdeveniments festius del municipi són la Festa Major de Roquetes, a principis de juliol; la Festa de Sant Antoni, el dia 17 de gener; Festes del Carme, el dia 16 de juliol, i les festes de la Raval de Cristo, a principis d’agost, i de la Raval Nova, al voltant de Sant Miquel, el 29 de setembre.

 

Sabies que...?

 

Per Roquetes passa la Via Verda que uneix Tortosa amb la Terra Alta i fins a Alcanyís, ja a l’Aragó, seguint una antiga línia de ferrocarril en desús des del 1973. Fa bo de seguir-la!

 

No et perdis...

 

Sens dubte, les immenses vistes des del cim del Caro. Pregunteu com arribar-hi!

 

Què fer...?

 

Una visita a l’Observatori de l’Ebre, on coneixerem millor alguns secrets de la meteorologia. La continuïtat i fidelitat de les observacions durant gairebé cent anys fa que els seus arxius de registres tinguin avui dia un valor incalculable.

  

Quan anar-hi...?

 

Si hi anem a cap a l’última setmana d’agost podrem gaudir del festival folk Tradicionàrius de les Terres de l’Ebre, dedicat a la música i a la cultura tradicional, dins del qual se celebra el Concurs Nacional de Jota Cantada, amb una gran tradició a Roquetes.

 

Voltants...

 

A prop de Roquetes podem visitar la ciutat de Tortosa i, un pèl més lluny, el sempre sensacional Delta de l’Ebre.

Contact telephones

Emergències
112
Ajuntament
977 50 15 11
Policia Local
977 50 16 00
CAP
977 58 86 52
Farmàcia Segarra
977 50 03 72
Farmàcia Cuartiella
977 50 09 29
Bus Hife
902 11 98 14
Taxi
609 34 60 66

Links of interest

Images
Routes

What to see in: Roquetes

Es mostren 1 - 2 de 2
 • Activity and difficulty
  By foot
  By bike
  By horse
 • Filter by type
  Typology
  Type of land
  Theme
Visits

What to see in: Roquetes

Es mostren 1 - 8 de 8
 • Filter by type
  Theme
Services

What to do in: Roquetes

Es mostren 1 - 7 de 7
 • Filter by type
  Theme