Return

Bassa del Rec de Miralles

Route POI
Environment
Index card

Introduction

Bassa que es forma al bell mig dels nou nats rierols de l’entorn. La bassa roman plena d’aigua pràcticament sempre, amb més o menys nivell segons l’època de l’any i les pluges.

No cal dir que esdevé un punt interessant de vida aquàtica, amb cert perill si no es té cura amb el filtratge de nitrats. Així doncs, és hàbitat d’algunes espècies d’amfibis com la salamandra, el gripau comú i el corredor, el tòtil, el tritó verd (més escàs i difícil d'observar) i la més entremaliada, la petita granota reineta (foto) probablement la més abundant. Mirant a dins l'aigua, es pot sorprendre fàcilment com s'esmuny la serp d'aigua.

Però aquests no són els únics animals que es beneficien de la presència de les basses com aquesta, ja que són freqüentades, sobretot al crepuscle i a la nit, per animals del bosc, sobretot pel senglar però també per una colla de petits mamífers, com la geneta i la guineu, que s'hi arriben a beure'n aigua. Si hi anem de dia, difícilment els veurem, però sí que ens podem fixar amb les freqüents petjades i rastres que deixen a les ribes fangoses, sobretot si el fang és força humit per pluges recents.

Images