Nucli antic de Seva des de la Bellida
Bassa de la font de Sors
Campanar de Santa Maria de Seva des dels Sors
Volver

Seva

Destino
14/02/2019
Ficha

Presentación

On el Montseny llepa la plana d’Osona

Seva és un municipi del sud-est de la comarca d’Osona, dividit pel terme del Brull en dos sectors, a la falda dels vessants nord-oest del massís del Montseny. El paisatge que el conforma és majoritàriament agroforestal en una successió de menys a més massa boscosa segons anem ascendit pels primers vessants montsenyencs. Hi abunden les alzines i, en menor mesura, el roures i els pins

Fins no fa massa anys, Seva era un petit nucli amb el seu escampall de notables masies i una població dedicada gairebé exclusivament a la pagesia, a la ramaderia i als treballs del bosc. La seva situació, entre la plana i la muntanya, li ha permès, originàriament conjuntament amb el Brull, una gran tradició agroforestal, tot i que actualment l’activitat primària ha retrocedit en detriment de la indústria i el sector serveis

A mesura que va anar creixent el nucli original medieval, a redors de l’església de Santa Maria de Seva, es van crear altres barris i sectors, com Pedret, Bonaire i la Serreta, a més de, modernament, algunes urbanitzacions. També pertany al municipi, tot i que amb una història i una identitat particular, el poble de Sant Miquel de Balenyà i el barri de l’Aguilar, ja a tocar del poble veí de Tona, constituït des del 2014 com a Entitat Municipal Descentralitzada. Actualment el municipi agrupa uns 3.500 habitants.

Al juliol i a l’agost se celebra la Festa Major a Sant Miquel de Balenyà i Seva respectivament, però l’esdeveniment festiu que pren més protagonisme és la Festa del Bolet a Seva de principis d’octubre.

 

Sabies que...?

 

Des del 2013, a Seva es porta a terme el Munart, la Festa de les Arts, una iniciativa que porta un bon cartell d’espectacles durant tota una tarda i fins ben entrada la nit.

 

No et perdis...

 

La Festa del Bolet, el primer cap de setmana d’octubre, una concorreguda i important fira sobre el món del bolet.

 

Què fer...?

 

No deixeu de fer una breu passejada pel nucli antic de Seva, petit però potent, ja que conserva moltes de les antigues cases del segle XVI i XVII, algunes amb elements gòtics anteriors.

 

Quan anar-hi...?

 

Si hi aneu al mes de juny i sou aficionats a la BTT, podreu gaudir de la Marxa BTT Portes del Montseny, organitzada pel Club BTT La Muntanyeta de Sant Miquel de Balenyà, de certa consideració.

 

Voltants...

 

A prop de Seva, hi ha els municipis del Brull i Taradell, on també podràs gaudir d’itineraris en aquests municipis a l’app de Natura Local.

Teléfonos de contacto

Emergències
112
Ajuntament
93 884 01 11
EMD Sant Miquel de Balenyà
93 812 49 42
Consultori mèdic Seva
93 887 11 62
Consultori mèdic Balenyà
93 887 18 53
Farmàcia Duch
93 884 00 39
Farmàcia Mahon
93 812 49 77
Busos Sagalés
902 13 00 14
Tren Rodalies
900 41 00 41

Enlaces de interes

Imágenes
Rutas

Que ver en: Seva

Es mostren 1 - 7 de 7
 • Actividad y dificultad
  A pie
  En bicicleta
  A caballo
 • Filtra por tipo
  Tipología
  Tipo de terreno
  Temática
Visitas

Que ver en: Seva

Es mostren 1 - 2 de 2
 • Filtra por tipo
  Temática
Servicios

Qué hacer: Seva

Es mostren 1 - 10 de 22
 • Filtra por tipo
  Temàtica