Ivars de Noguera
Ivars de Noguera
Ivars de Noguera
Ivars de Noguera
Ivars de Noguera
Volver

Ivars de Noguera

Destino
03/05/2022
Ficha

Presentación

A la porta del Prepirineu.

Ivars de Noguera es troba a la vall que forma el riu la Noguera Ribagorçana a la plana de Lleida, on es troba amb les primeres elevacions muntanyoses del Prepirineu. Aquest riu fa de límit al terme municipal per l'oest. Al nord i a l'est hi ha diverses elevacions muntanyoses, a les serres de Santa Bàrbara i Llarga.

El municipi d’Ivars de Noguera tenia una extensió de 14,7 km 2, abans de l’annexió de part de l’antic terme de Tragó de Noguera, el 1964. D’aleshores ençà, incorporada la part meridional d’aquell terme, la que correspon al poble de Boix, la seva supeficie és de 27,14 km 2.

El poble d’Ivars de Noguera és l’únic nucli amb població del municipi, que comprèn, a més, el despoblat de Boix.

Entre els accidents orogràfics d’Ivars destaca el Tossalet de Pi (506 m), el Tossal de la Barraca (778 m), el Tossal de Fontanyon (726 m), la Roca-roja (637 m) i el Tossal Roig (400 m). El límit municipal actual a tramuntana passa pel barranc del Molí de Boix, que en una gran part ha estat inundat pel pantà de Santa Anna.

El clima és mediterrani continental sec, amb estius força calorosos i hiverns freds. Les pluges són més abundants a la primavera i la tardor.

Banyat per les aigües de la Noguera Ribagorçana, Ivars de Noguera és un municipi agrícola. Les terres de conreu són principalment de secà. Els regadius, que ocupen una extensió destacable, se situen als fondos, es tracta d’hortes que produeixen sobretot fruiters, que es reguen amb la séquia d’Ivars, la qual pren l’aigua de la peixera de Pinyana. El conreu principal del terme és l’ordi, encara que també hi ha una presència important de farratge, fruita dolça, sobretot presseguers, oliveres i ametllers. També hi ha algunes hectàrees de vinya.

No te lo pierdas

L'entorn del pantà de Santa Anna mereix una visita, per passejar o practicar activitats aquàtiques. 

Cuando ir

A la Fira Tast del Prèssic d’Ivars de Noguera, un dels principals esdeveniments de la localitat, que se celebra la segona setmana de setembre, podreu trobar una gran exposició de prèssics del municipi, junt amb fruita variada, ecològica i una mostra de les conserves de prèssic.

Qué hacer

Passejar entre arbres fruiters i ametllers, a la vegada que es recorren els carrers de la localitat.

Fer excursions llargues a la serra de Santa Bàrbara o pel barranc de la Vall. També es pot pujar al tossal del Pi, el tossal més emblemàtic del municipi.

Al pantà de Santa Anna es poden fer activitats aquàtiques i alguns punts de les aigües de la Noguera Ribagorçana estan habilitats pel bany.

Tastar els productes típics del municipi i que es cultiven als seus camps de conreu. Destaquen els arbres fruiters, amb una producció de préssecs de qualitat.

Sabías que

A Ivars de Noguera, històricament s'han conreat préssecs de reconeguda qualitat organolèptica.

Alrededores

A la localitat d'Alfarràs, molt vinculada a Ivars de Noguera, hi ha el celler Lagravera. Un celler que elabora vins biodinàmics.

A Castelló de Farfanya podem visitar el seu interessant centre històric i el molí d’oli Olicastelló.

A Balaguer trobarem tots els serveis, i podrem visitar el nucli antic amb un valuós patrimoni arquitectònic.

A prop d’Àger hi ha el Centre d’Observació de l’Univers, al Parc astronòmic del Montsec.

Teléfonos de contacto

Ajuntament d'Ivars de Noguera
973760334
Emergències
112
Ambulàncies (urgències)
061
Cap Almenar (urgències)
973 770 218
Mossos d’esquadra Balaguer
973 457 700
Bombers Almenar
973 770 610

Enlaces de interes

Imágenes
Rutas

Que ver en: Ivars de Noguera

Es mostren 1 - 1 de 1
 • Actividad y dificultad
  A pie
  En bicicleta
  A caballo
 • Filtra por tipo
  Tipología
  Tipo de terreno
  Temática
Visitas

Que ver en: Ivars de Noguera

Es mostren 1 - 6 de 6
 • Filtra por tipo
  Temática
Servicios

Qué hacer: Ivars de Noguera

Es mostren 1 - 6 de 6
 • Filtra por tipo
  Temàtica