Vistes El Remei
El Remei
Alocs
Volver

El Remei

Ruta
02/08/2013
Ficha

Introducción

Pels voltants de Sant Vicenç del Montalt. Aquesta ruta, ens portarà a conèixer el torrent de Calders i la riera de Torrembó, per enfilar-se fins al Santuari del Remei, al terme municipal d´Arenys de Munt. Caminarem també entre arbres fruiters, pins i garrofers. El nostre límit al sud el posarà l´autopista, per tornar de nou a Sant Vicenç per un caminet entre ginestes.

Te recomendamos la App de Natura Local pera hacer esta ruta guiada e interpretada. Descárgatela gratis aquí:

Apple store Google Play
 • Tipología
  Circular horario
 • Dificultad
  Fácil
 • Duración
  1 hora 34 minutos
 • Pendiente
  165.00 meters
 • Distancia
  6.81 km
 • Tema
  Flora y fauna
  Arquitectura y medio
  Medio ambiente
 • Actividad
  A pie
  En bicicleta
 • Valoración

Gráfico de pendiente

Descripción

Sortirem per l´Avinguda de Gaudí per dirigir-nos a Can Milans del Bosch, important masia senyorial del segle XVII, la qual passarem per sota.

En dirigirem en suau baixada cap al torrent de Calders primer, i la riera de Torrembó després, a on trobarem la presència de vegetació típica de riera, alocs, canyes, pollancres, plataners,...

Abandonem la riera de Torrembó per agafar una pista en pujada moderada, que ens portarà entre pins i alzines, fins al Santuari del Remei. Aquest santuari d´Arenys de Munt fou bastit al s XV i ha estat molt venerat per la gent de mar.

Després de fer la visita al Santuari, per accedir a l´interior consulteu dates i horaris, desfarem un tros de camí, per desviar-nos per una pista ampla a l´esquerra. Aquesta pista ens portarà en suau baixada primer, entre ametllers, arbres fruiters i garrofers, i amb forta pendent més endavant, fins a passar per sota de l´autopista.

A partir d´aquí remuntarem fins al poble de Sant Vicenç, per camins amples i estrets, rodejats de ginesta, estepa, llentiscle i entre pins pinyoners.

Consejos

Traçat

 • El traçat no presenta dificultats, nomès aneu amb comte en el petit tros asfaltat, des de el pont de l´autopista fins al primer camí.

Aigua

 • No trobareu cap font, porteu aigua, encara que l´itinerari no es molt llarg.

 

Meteo

 • Es una ruta per fer tot l´any, encara que al Juliol i Agost e millor evitar les hores del migdia.

 Terreny

 • El terreny no és complicat, però porteu calçat adequat i resistent. Als corriols es fàcil de relliscar o fer una torta de peu.

 

Material

 • Prismàtics per veure algun ocell i les vistes panoràmiques.
 • Màquina de fotos.

 

Guárdate la ruta

Qué hay?

Que ver en: El Remei

Es mostren 1 - 10 de 10
Promocionado

Vistes al Remei

Punto de interes
Paisajes
Arquitectura
02/08/2013
Al nostre davant ja podem veure el santuari del Remei, a on ens dirigim. Hem passat una zona de pi pinyoner(pinus pinea), i ara estem davant la presència d´alzines(quercus ilex).
Promocionado

Robles

Punto de interes
Flora
02/08/2013
Promocionado

Cañas

Punto de interes
Flora
02/08/2013
Estem al torrent de Calders, a on trobem la proliferació de canya comú o canya de sant Joan que tots coneixem, és una espècie invasora que creix als vorals de les nostres rieres, està catalogada entre...
Promocionado

Riera Torrembó

Punto de interes
Flora
Medio ambiente
02/08/2013
Ens trobem a dins de la riera de Torrembó, estem a davant d´alguns exemplars de plataner, arbres molt característics d´aquest tipus de terreny. Trobem també algunes alzines i algun petit lledoner...
Promocionado

Acácias

Punto de interes
Flora
02/08/2013
Estem davant d´un altra espècie invasora, aquesta originaria de l´America del Nord. Fou introduïda a Espanya al segle XVIII, tot i que l´expansió generalitzada a tota Europa fou a finals del segle XIX...
Promocionado

El Remei

Punto de interes
Arquitectura
02/08/2013
Sembla que la família Gibert construeix el mas en el segle XVI; però en té documentació des de l'any 1267. En aquella època pertanyia a la senyoria del monestir de Sant Pol. Aquesta família vivia a...
Promocionado

Fruiters

Punto de interes
Flora
Medio ambiente
02/08/2013
Passem ara entre camps d´ametllers, per a més endavant trobar a la dreta uns camps de vinyes, i a l´esquerra camps de fruiters, entre els que destaquen pruneres, pomeres i presseguers.
Promocionado

Algarrobos

Punto de interes
Flora
02/08/2013
Els trobem sempre als barrancs i zones assolellades, en terrenys secs i pedregosos. Floreix a partir de Juliol i Agost i el fruit triga un any a madurar. El fruit es feia servir per donar menjar al...
Promocionado

Iniesta

Punto de interes
Flora
02/08/2013
Aquest arbust alt i recte, amb les tiges verdes i molt poques fulles, floreix normalment entre el maig i el juliol, encara que en podem trobar de florit ja al gener. La ginesta s'utilitza en medecina...
Imágenes
Valoración
/5
5 votos
76%
Valoraciones con comentarios Publicar valoración

No solament està tancada l'ermita sinò també tot l'ampli recincte al qual no pots accedir encara que vagis a peu. Va ser una experiència decebedora.

No solament està tancada al públic l'ermita sinò també tot l'ampli recincte que l'envolta i al qual no hi pots accedir encara que hi vagis a peu.
Va ser una excursió decevedora.

D'acord que l'ermita estigui tancada però una vegada l'any, per l'aplec, l'obren. El camí, i n'hi ha d'altres, per accedir-hi és apte per totes les edats.
Visitas

Que ver en: El Remei

Es mostren 1 - 4 de 4
 • Filtra por tipo
  Temática
Servicios

Qué hacer: El Remei

Es mostren 1 - 10 de 14
 • Filtra por tipo
  Temática