El Remei
Alocs
Vistes El Remei
Revenir

El Remei

Route
02/08/2013
Fichier

Introduction

Pels voltants de Sant Vicenç del Montalt. Aquesta ruta, ens portarà a conèixer el torrent de Calders i la riera de Torrembó, per enfilar-se fins al Santuari del Remei, al terme municipal d´Arenys de Munt. Caminarem també entre arbres fruiters, pins i garrofers. El nostre límit al sud el posarà l´autopista, per tornar de nou a Sant Vicenç per un caminet entre ginestes.

Nous vous recommandons l’application Natura Local pour faire cette route. Téléchargez-la gratuitement ici:

Apple store Google Play
 • Typology
  Temps circulaire
 • Difficulté
  Facile
 • Durée
  1 heure 34 minutes
 • Slope
  165.00 meters
 • Distance
  6.81 km
 • Thème
  Faune et flore
  Architecture et environnement
  Environnement
 • Activité
  À pied
  À vélo
 • Évaluations

Slope graph

Description

Sortirem per l´Avinguda de Gaudí per dirigir-nos a Can Milans del Bosch, important masia senyorial del segle XVII, la qual passarem per sota.

En dirigirem en suau baixada cap al torrent de Calders primer, i la riera de Torrembó després, a on trobarem la presència de vegetació típica de riera, alocs, canyes, pollancres, plataners,...

Abandonem la riera de Torrembó per agafar una pista en pujada moderada, que ens portarà entre pins i alzines, fins al Santuari del Remei. Aquest santuari d´Arenys de Munt fou bastit al s XV i ha estat molt venerat per la gent de mar.

Després de fer la visita al Santuari, per accedir a l´interior consulteu dates i horaris, desfarem un tros de camí, per desviar-nos per una pista ampla a l´esquerra. Aquesta pista ens portarà en suau baixada primer, entre ametllers, arbres fruiters i garrofers, i amb forta pendent més endavant, fins a passar per sota de l´autopista.

A partir d´aquí remuntarem fins al poble de Sant Vicenç, per camins amples i estrets, rodejats de ginesta, estepa, llentiscle i entre pins pinyoners.

Astuces

Traçat

 • El traçat no presenta dificultats, nomès aneu amb comte en el petit tros asfaltat, des de el pont de l´autopista fins al primer camí.

Aigua

 • No trobareu cap font, porteu aigua, encara que l´itinerari no es molt llarg.

 

Meteo

 • Es una ruta per fer tot l´any, encara que al Juliol i Agost e millor evitar les hores del migdia.

 Terreny

 • El terreny no és complicat, però porteu calçat adequat i resistent. Als corriols es fàcil de relliscar o fer una torta de peu.

 

Material

 • Prismàtics per veure algun ocell i les vistes panoràmiques.
 • Màquina de fotos.

 

Enregistrer l'itinéraire

Qu'y a-t-il

Que voir à: El Remei

Es mostren 1 - 10 de 10
Promoted

Vistes al Remei

Point d'intérêt
Paysages
Architecture
02/08/2013

Al nostre davant ja podem veure el santuari del Remei, a on ens dirigim.

Hem passat una zona de pi pinyoner(pinus pinea), i ara estem davant la presència d´alzines(quercus ilex).

Promoted

Roures

Point d'intérêt
Flore
02/08/2013
Promoted

Canyes

Point d'intérêt
Flore
02/08/2013

Estem al torrent de Calders, a on trobem la proliferació de canya comú o canya de sant Joan que tots coneixem, és una espècie invasora que creix als vorals de les nostres rieres, està catalogada entre...

Promoted

Riera Torrembó

Point d'intérêt
Flore
Environnement
02/08/2013

Ens trobem a dins de la riera de Torrembó, estem a davant d´alguns exemplars de plataner, arbres molt característics d´aquest tipus de terreny. Trobem també algunes alzines i algun petit lledoner.

Dest...

Promoted

Acàcies

Point d'intérêt
Flore
02/08/2013

Estem davant d´un altra espècie invasora, aquesta originaria de l´America del Nord. Fou introduïda a Espanya al segle XVIII, tot i que l´expansió generalitzada a tota Europa fou a finals del segle XIX...

Promoted

El Remei

Point d'intérêt
Architecture
02/08/2013

Sembla que la família Gibert construeix el mas en el segle XVI; però en té documentació des de l'any 1267. En aquella època pertanyia a la senyoria del monestir de Sant Pol. Aquesta família vivia a...

Promoted

Fruiters

Point d'intérêt
Flore
Environnement
02/08/2013

Passem ara entre camps d´ametllers, per a més endavant trobar a la dreta uns camps de vinyes, i a l´esquerra camps de fruiters, entre els que destaquen pruneres, pomeres i presseguers.

Promoted

Garrofers

Point d'intérêt
Flore
02/08/2013

Els trobem sempre als barrancs i zones assolellades, en terrenys secs i pedregosos. Floreix a partir de Juliol i Agost i el fruit triga un any a madurar.


El fruit es feia servir per donar menjar al...

Promoted

Ginesta

Point d'intérêt
Flore
02/08/2013

Aquest arbust alt i recte, amb les tiges verdes i molt poques fulles, floreix normalment entre el maig i el juliol, encara que en podem trobar de florit ja al gener.

La ginesta s'utilitza en medecina i...

Images
Évaluations
/5
5 votes
76%
Évalutations avec commentaires Publier note

No solament està tancada l'ermita sinò també tot l'ampli recincte al qual no pots accedir encara que vagis a peu. Va ser una experiència decebedora.

No solament està tancada al públic l'ermita sinò també tot l'ampli recincte que l'envolta i al qual no hi pots accedir encara que hi vagis a peu.
Va ser una excursió decevedora.

Profile picture for user nucatvi@gmail.com
Núria Català i Vilanova
03/09/2021
D'acord que l'ermita estigui tancada però una vegada l'any, per l'aplec, l'obren. El camí, i n'hi ha d'altres, per accedir-hi és apte per totes les edats.
Les visites

Que voir à: El Remei

Es mostren 1 - 4 de 4
 • Filter by type
  Thème
Services

Que faire: El Remei

Es mostren 1 - 10 de 14
 • Filter by type
  Thème