Vistes El Remei
El Remei
Alocs
Return

El Remei

Route
02/08/2013
Index card

Introduction

Pels voltants de Sant Vicenç del Montalt. Aquesta ruta, ens portarà a conèixer el torrent de Calders i la riera de Torrembó, per enfilar-se fins al Santuari del Remei, al terme municipal d´Arenys de Munt. Caminarem també entre arbres fruiters, pins i garrofers. El nostre límit al sud el posarà l´autopista, per tornar de nou a Sant Vicenç per un caminet entre ginestes.

We recommend the Local Natura App to do this route. Download it for free here:

Apple store Google Play
 • Typology
  Time Circular
 • Difficulty
  Easy
 • Duration
  1 hour 34 minutes
 • Slope
  165.00 meters
 • Distance
  6.81 km
 • Theme
  Flora and fauna
  Architecture and environment
  Environment
 • Activity
  By foot
  By bike
 • Rating

Slope graph

Description

Sortirem per l´Avinguda de Gaudí per dirigir-nos a Can Milans del Bosch, important masia senyorial del segle XVII, la qual passarem per sota.

En dirigirem en suau baixada cap al torrent de Calders primer, i la riera de Torrembó després, a on trobarem la presència de vegetació típica de riera, alocs, canyes, pollancres, plataners,...

Abandonem la riera de Torrembó per agafar una pista en pujada moderada, que ens portarà entre pins i alzines, fins al Santuari del Remei. Aquest santuari d´Arenys de Munt fou bastit al s XV i ha estat molt venerat per la gent de mar.

Després de fer la visita al Santuari, per accedir a l´interior consulteu dates i horaris, desfarem un tros de camí, per desviar-nos per una pista ampla a l´esquerra. Aquesta pista ens portarà en suau baixada primer, entre ametllers, arbres fruiters i garrofers, i amb forta pendent més endavant, fins a passar per sota de l´autopista.

A partir d´aquí remuntarem fins al poble de Sant Vicenç, per camins amples i estrets, rodejats de ginesta, estepa, llentiscle i entre pins pinyoners.

Tips

Traçat

 • El traçat no presenta dificultats, nomès aneu amb comte en el petit tros asfaltat, des de el pont de l´autopista fins al primer camí.

Aigua

 • No trobareu cap font, porteu aigua, encara que l´itinerari no es molt llarg.

 

Meteo

 • Es una ruta per fer tot l´any, encara que al Juliol i Agost e millor evitar les hores del migdia.

 Terreny

 • El terreny no és complicat, però porteu calçat adequat i resistent. Als corriols es fàcil de relliscar o fer una torta de peu.

 

Material

 • Prismàtics per veure algun ocell i les vistes panoràmiques.
 • Màquina de fotos.

 

Save the route

What is there

What to see in: El Remei

Es mostren 1 - 10 de 10
Promoted

Vistes al Remei

Point of interest
Landscapes
Architecture
02/08/2013

Al nostre davant ja podem veure el santuari del Remei, a on ens dirigim.

Hem passat una zona de pi pinyoner(pinus pinea), i ara estem davant la presència d´alzines(quercus ilex).

Promoted

Roures

Point of interest
Flora
02/08/2013
Promoted

Canyes

Point of interest
Flora
02/08/2013

Estem al torrent de Calders, a on trobem la proliferació de canya comú o canya de sant Joan que tots coneixem, és una espècie invasora que creix als vorals de les nostres rieres, està catalogada entre...

Promoted

Riera Torrembó

Point of interest
Flora
Environment
02/08/2013

Ens trobem a dins de la riera de Torrembó, estem a davant d´alguns exemplars de plataner, arbres molt característics d´aquest tipus de terreny. Trobem també algunes alzines i algun petit lledoner.

Dest...

Promoted

Acàcies

Point of interest
Flora
02/08/2013

Estem davant d´un altra espècie invasora, aquesta originaria de l´America del Nord. Fou introduïda a Espanya al segle XVIII, tot i que l´expansió generalitzada a tota Europa fou a finals del segle XIX...

Promoted

El Remei

Point of interest
Architecture
02/08/2013

Sembla que la família Gibert construeix el mas en el segle XVI; però en té documentació des de l'any 1267. En aquella època pertanyia a la senyoria del monestir de Sant Pol. Aquesta família vivia a...

Promoted

Fruiters

Point of interest
Flora
Environment
02/08/2013

Passem ara entre camps d´ametllers, per a més endavant trobar a la dreta uns camps de vinyes, i a l´esquerra camps de fruiters, entre els que destaquen pruneres, pomeres i presseguers.

Promoted

Garrofers

Point of interest
Flora
02/08/2013

Els trobem sempre als barrancs i zones assolellades, en terrenys secs i pedregosos. Floreix a partir de Juliol i Agost i el fruit triga un any a madurar.


El fruit es feia servir per donar menjar al...

Promoted

Ginesta

Point of interest
Flora
02/08/2013

Aquest arbust alt i recte, amb les tiges verdes i molt poques fulles, floreix normalment entre el maig i el juliol, encara que en podem trobar de florit ja al gener.

La ginesta s'utilitza en medecina i...

Images
Rating
/5
5 votes
76%
Ratings with comments Publish rating

No solament està tancada l'ermita sinò també tot l'ampli recincte al qual no pots accedir encara que vagis a peu. Va ser una experiència decebedora.

No solament està tancada al públic l'ermita sinò també tot l'ampli recincte que l'envolta i al qual no hi pots accedir encara que hi vagis a peu.
Va ser una excursió decevedora.

Profile picture for user nucatvi@gmail.com
Núria Català i Vilanova
03/09/2021
D'acord que l'ermita estigui tancada però una vegada l'any, per l'aplec, l'obren. El camí, i n'hi ha d'altres, per accedir-hi és apte per totes les edats.
Visits

What to see in: El Remei

Es mostren 1 - 4 de 4
 • Filter by type
  Theme
Services

What to do in: El Remei

Es mostren 1 - 10 de 14
 • Filter by type
  Theme