Introducción
Ens trobem a una zona geomorfològica important, coneguda com la de les Nogueres. Aquí en concret la natura calcària es manifesta en diferents formes que podem observar en les roques del camí i també en el paisatge.
Davant a l'esquerra teniu els cingles calcaris on s'arrepenja el poble de Cérvoles. La roca calcària massissa del cingle, domina els marges del camí i el gran bloc que trobareu ben bé en mig. Fixeu-vos en els seus forats, resultat dels processos de dissolució de la roca, fenomen conegut com a carstificació.
També observem roques formades per cimentació de còdols petits. Són conglomerats de matriu o ciment calcari que formen cingles de capçals arrodonits. Ho veurem en el paisatge de dalt el mirador a llevant de Cérvoles. La dissolució d'aquests materials ha format el congost d'Erinyà (sota Cérvoles).
Per últim trobem roques formades per la sedimentació i calcificació de carbonat calci sobre materials vegetals, a partir d'episodis de mulladiu i sequera: són els travertins i s'han emprat molt en construcció (Catedral de Girona). En aquesta roca és fàcil trobar empremtes fòssils d'animals i plantes. (foto) Trobareu aquestes pedres a l'arc de la porta de l'església de Sant Aventí de Cérvoles.