Revenir

Puig de la Caritat

Route POI
Paysages
Fichier

Introduction

El nom del Puig de la Caritat el rep en record de la processó que l’abat de l’Estany organitzà l’any 1481 per lliurar a la població d’una plaga de llagosta que arrasà amb els cultius de la zona. La gent estava espantada i van decidir demanar protecció a la Verge Santíssima de l’Estany i organitzar una processó fins al puig a on l’abat de l’Estany va beneir el poble de l’Estany. Acabada la benedicció es va repartir un mos de pa i un glop de vi als assistents.

El Puig de la Caritat és una de les muntanyes més altes de l’entorn. Des del cim es pot veure a la banda nord; des del Canigó fins al Port del Compte, sobresortint el Costabona, el Bastiments, el Puigmal i la Tossa d’Alp. Seguint el sentit de les agulles del rellotge, també veiem el Lluçanès, les Guilleries, els penya-segats de Cabrera i el Far, el Montseny i el Matagalls. Molt a prop, el Puig Rodó, la muntanya de Gallifa, el castell de Granera, Sant Llorenç del Munt amb la rodona Mola són el preludi de la majestuositat del Montserrat que darrere seu. A ponent s’endevina els altiplans de la Segarra i enllà d’enllà la serra del Montsec. Als peus, les valls properes de la Gavarra i del Llobregat amb Manresa, la capital del Bages. 

El serrat a on ens trobem és conegut com el serrat dels lliris, per l’abundància d’aquesta flor al mes de maig, quan coincideix amb la romeria.

Font: http://www.viulestany.cat

Images