Revenir

Feixes

Route POI
Environnement
Fichier

Introduction

Ens trobem sobre el mas de Roset. Històricament, com a conseqüència de la seva activitat, aquest terreny era treballat. De fet, hi havia plans de conreus al voltant del mas i feixes que feien aprofitable els vessants de la muntanya per plantar o sembrar. Alguns marges encara conserven les pedres que els sostenien.

Aquest terreny, antigament ple de rouredes i alzinars, va passar a ser agrícola i ramader i, actualment, hi ha tornat a créixer bosc. Aquest és el mateix bosc de rajolets que vèiem abans, potenciat per les plantacions de l'home. Al costat del camí hi ha bonics arbrets de blada (Acer opalus) que, amb l'arribada de la tardor, es converteixen en un esclat de colors ataronjats i vermellosos.

Fins fa pocs anys, la casa complia les funcions de masoveria, però després d'un temps d'inactivitat i de restar tancada, ha estat adquirida com a segona residència. La casa és envoltada per un petit cortal perimetral, al qual s'accedeix per un portal semicobert. A una vintena de metres de la casa s'hi aixeca una gran pallissa, com és habitual a les cases de la contrada.

Images