Revenir

VAll de Sort

Route POI
Paysages
Fichier

Introduction

El terme antic comprenia aquesta ribera on ara cal sumar la vall d'Àssua (terme de LLessuí), el terme d'Altron, el Batlliu i la vall de Montardit (terme d'Eviny). 15 nuclis conformen l'actual terme, sent Sort el cap del municipi.

Davant mateix, a l'altre costat del Noguera Pallaresa, el barranc de Santa Ana ens puja fins a la Torreta de l'Orri (2439 m) ja dins el Parc Natural de l'alt Pirineu. A l'esquerra del barranc es veu el poble abandonat de Pernui, amb la capella de color blanc.

La següent vall que entra en la mateixa direcció és la de Siarb, per on baixa del riu del Cantó. Es veu el poble de Vilamur, per on passa la carretera que puja al Port del Cantó, i la gran serra de sota és l'obaga que tanca Boumort.

Ens trobem en plena solana del Batlliu, la roureda esclarissada deixa pas a camps d'herba, clapes d'aurons vora el camí (acers) i alzines. Els roures estan concentrats prop els barrancs. El fogony (vent de nord, càlid i de fons de vall) i l'orientació solella, han afavorit nous projectes vitícoles aquí al Batlliu.

 

Images