Carrer de Canaletes
El castell de Cabrera des del pic de l'Àliga
Vistes a Montserrat des de Canaletes
Racó de la riera de Canaletes o torrent Fondo
Revenir

Cabrera d'Anoia

Destin
14/02/2019
Fichier

La présentation

Entre el riu Anoia i l’Alt Penedès

El municipi de Cabrera d’Anoia es troba al sector sud-est de la comarca de l’Anoia, al límit amb l’Alt Penedès, entre el pas del riu Anoia, que en fa de límit oriental, entre Igualada i el seu curs cap al Penedès i el Baix Llobregat. El terme ocupa una franja solcada de petites valls afluents de l’Anoia que baixen del sector de les primeres cadenes de la banda de Mediona, formant part pràcticament tota la seva extensió del sistema de l’espai d’interès natural de les Valls de l’Anoia.  El terme s’enfila decidit des del riu Anoia fins al castell de Cabrera i el turó del Gall, ratllant els 600 m d’altitud.

El municipi, d’antiga tendència disseminada i algun petit nucli, com Canaletes, és actualment format per vàries entitats de població, entre antics veïnats, com Can Formiga, i noves urbanitzacions, com la del Castell de Cabrera i Can Ros, que agrupen entre totes uns 1.350 habitants (2018).

El terme, més aviat accidentat, sempre ha estat de mal cultivar, tot i que a la zona en contacte amb el Penedès predomina la vinya. Avui en dia, abunda el bosc, format per pinedes i alzines. No obstant, les seves principals activitats econòmiques són encara l'agricultura, l’elaboració de vins i caves, els serveis i la petita indústria, ja que la més gran indústria paperera i tèxtil del passat ha pràcticament desaparegut.

El terreny, clarament mediterrani, és emboscat i muntanyós, solcat per torrents alguns d’ells formant racons ensotats de gran bellesa, com els del torrent Fondo, de Canaletes, de la Bleda i de la Cremada.

Els principals esdeveniments festius del municipi són les festes majors d’alguns dels seus veïnats, com la de Can Ros, la del Castell de Cabrera i la de Canaletes, entre els mesos de juliol i agost; la Festa del Most, cap al mes d’octubre; els Tres Tombs, al febrer, i l’aplec dels Sants Màrtirs, al mes d’abril. 

 

Sabies que...?

 

El castell de Cabrera data de mitjan segle XI i és el principal artífex de la història medieval de la zona. La seva construcció domina el pas del camí ral pel congost de Capellades. Actualment forma part de la xarxa turística Anoia, terra de castells.

 

No et perdis...

 

Una visita als salts de la riera de la Bleda i altres de la banda del terme des de Canaletes. Informeu-vos-en al web Ruta dels Salts d’Aigua que trobem a l’apartat d’enllaços.

 

Què fer...?

 

Si us agrada descobrir i tastar bons vins de petites marques familiars, visiteu els cellers de Can Feixes i el del Mas dels Clavers.

 

Quan anar-hi...?

 

Si hi aneu en època plujosa, sempre podrem gaudir millor dels salts d’aigua que formen algunes de les rieres  a prop del nucli de Canaletes.

 

Voltants...

 

A prop del nucli de Canaletes, ja a la part del terme tocant amb el Penedès, recomanem la visita a Sant Quintí de Mediona i a les seves cèlebres deus, a la riera de Sant Quintí.

Téléphones de contact

Emergències
112
Ajuntament
93 774 90 17
Consultori mèdic
93 774 92 42
Busos Montferri Hermanos
93 801 03 59

Liens d'intérêt

Images
Itinéraires

Que voir à: Cabrera d'Anoia

Es mostren 1 - 1 de 1
 • Activité et difficulté
  À pied
  À vélo
  À cheval
 • Filter by type
  Typologie
  Type de terrain
  Thème
Les visites

Que voir à: Cabrera d'Anoia

Es mostren 1 - 4 de 4
 • Filter by type
  Thème
Services

Que faire: Cabrera d'Anoia

Es mostren 1 - 3 de 3
 • Filter by type
  Thème