Riu Mediona
Vistes de Sant Quintí
Vinya
Vistes del Poble
Revenir

Sant Quintí de Mediona

Destin
14/02/2019
Fichier

La présentation

A la vall del riu Mediona

Sant Quintí de Mediona és un municipi situat al nord de la comarca de l’Alt Penedès, gairebé al límit amb la de l’Anoia. La part nord del terme, als peus dels últims contraforts de la serra de Mediona, s’estén a banda i banda de la riera de Mediona, a la seva vall mitjana, i la sud, més planera, cap a la banda de Font-rubí. Tot ell és un gran mosaic agroforestal entre pujols i petites serres cobertes de pinedes i envoltades de vinyes, oliveres i ametllers, tot solcat per torrents tributaris de la riera de Mediona i del riu Anoia. A nivell natural destaca la gran abundància d’aigua, realitat presidida per les famoses deus, d’on en surt aigua constantment.

Del lloc i del castell de Sant Quintí se’n té constància documental des del 977, pertanyent a la baronia de Mediona. Consolidada la reconquesta del lloc, els habitants es varen anar concentrant vora el riu, lloc on ja es va aixecar la primera església com a casa monàstica

El municipi agrupa uns 2.100 habitants, pràcticament tots agrupats al nucli de Sant Quintí, tot i que al llarg i ample del terme també hi ha algunes masies disperses. Les principals activitats econòmiques són el cultiu de la vinya i una certa activitat industrial concentrada sobretot al polígon industrial dels Vinyets. Actualment és de destacar també una certa dinamització turística a l’entorn del seu patrimoni natural, centrat en les Deus i coves de Sant Quintí.

Els principals esdeveniments festius de Sant Quintí són la Festa Major, a mitjan agost, molt rica en manifestacions folklòriques centenàries; la Fira Mata-degolla, el segon diumenge després de Tots Sants, que recrea l'època barroca i s'hi fa una representació de la Guerra de Successió al seu pas per la vila de Sant Quintí, el 1714;  i la festivitat local de Sant Antoni de les Malalties, amb alguns actes populars, l’endemà del primer diumenge de maig.

 

Sabies que...?

 

El Ball de Diables de Sant Quintí de Mediona forma part del conjunt de balls centenaris d’aquesta tipologia escampats pel Penedès, el Garraf i el Camp de Tarragona. Se’n té constància almenys des del 1863: és història viva!

 

No et perdis...

 

La Festa Major de Sant Quintí de Mediona, a mitjan agost, on es pot gaudir d’una excel·lent representació dels millors elements tradicionals del model festiu del Penedès, molts d’ells de centenaris: ball de diables, bastoners, capgrossos, el drac...

 

Què fer...?

 

Sens dubte, cal anar a l’indret de les Deus: hi trobareu molta aigua i algunes coves, creant un lloc molt pintoresc.

 

Quan anar-hi...?

 

Si hi anem el segon diumenge després de Tots Sants, gaudirem de la Fira Mata-degolla, ambientada en la Guerra de Successió i els fets que es van esdevenir a la població. Un bon compendi d’història!

 

Voltants...

 

Relativament a prop de Sant Quintí de Mediona, podem visitar el poble de la Llacuna i la zona de Santa Maria de Miralles, ja a la comarca de l’Anoia, on podrem descobrir les serres d’Ancosa i de Miralles, incloses a l’espai natural protegit de les Serres Prelitorals Centrals. També hi trobareu itineraris a l’app de Natura Local.

Téléphones de contact

Emergències
112
Ajuntament
93 899 80 28
Consultori mèdic
93 899 82 30
CAP Sant Sadurní
93 818 39 29
Farmàcia
93 899 82 29
Bus La Hispano Llacunense
93 891 25 61
Bus La Hispano Igualadina
900 82 50 29

Liens d'intérêt

Images
Itinéraires

Que voir à: Sant Quintí de Mediona

Es mostren 1 - 3 de 3
 • Activité et difficulté
  À pied
  À vélo
  À cheval
 • Filter by type
  Typologie
  Type de terrain
  Thème
Les visites

Que voir à: Sant Quintí de Mediona

Es mostren 1 - 2 de 2
 • Filter by type
  Thème
Services

Que faire: Sant Quintí de Mediona

Es mostren 1 - 9 de 9
 • Filter by type
  Thème