Porta de Barcelona, torres i muralles. Hostalric
La Tordera. Hostalric.
Fortalesa del Castell. Hostalric
Hostalric
Revenir

Hostalric

Destin
14/02/2019
Fichier

La présentation

El pas estratègic de la Tordera

Hostalric és un municipi situat al sud de la comarca de la Selva, a l’esquerra del pas del riu la Tordera, fent de límit amb el terme de Fogars de la Selva i els primers contraforts del massís del Montnegre. El terme, de petites dimensions, alberga la carena basàltica on s’aixeca el vell i allargassat nucli urbà i el castell, a més d’una petita plana al sud i a l’est que el separa del pas de riu.

L’evolució de la població ha pres una certa consistència, ja que més enllà del vell nucli, d’origen medieval, durant les últimes dècades se n’ha propiciat el creixement amb un modern nou entorn urbà, a l’oest del nucli antic i del castell, arribant a agrupar uns 4.100 habitants (2018).

Durant aquestes últimes dècades el municipi s’ha centrat en un cert creixement industrial, amb la instal·lació d’un polígon industrial, així com en la dinamització turística del seu patrimoni històric centrat en el castell i les antigues muralles del nucli antic. El cert interès arquitectònic, sumat a la ubicació geogràfica, ofereixen un elevat valor patrimonial i paisatgístic, que fan d’Hostalric un indret certament valoritzat durant aquestes últimes dècades. L’agricultura, però, continua tenint cert pes físic sobretot en la part del terme adjacent al pas del la Tordera, basada en els farratges i la plantació d’arbres de creixement ràpid per a la fusta, sobretot pollancres

El medi físic ve marcat per la plana de caràcter agrari i fluvial de la vall del riu la Tordera, envoltada, encara que més enllà del terme en tots els casos, de muntanyes amb boscos i pendents suaus entre els massissos del Montseny i del Montnegre, just a la confluència del riu la Tordera i la riera d’Arbúcies. Alguns espais aquàtics i zones humides vinculades estretament a aquest riu han estat protegides pel Pla d’Espais d’Interès Natural dintre del marc europeu Xarxa Natura 2000.

Els principals esdeveniments populars del municipi són la Festa Major, el primer cap de setmana de juliol, i les tres fires que se celebren al llarg de l’any, sempre molt concorregudes, lúdiques i plenes de distraccions.

 

Sabies que...?

 

El recinte murallat d’Hostalric data dels segles XII al XIV i se'n conserven vuit torres cilíndriques que donen el característic aspecte a la població, ja que, des del seu origen, ha estat un emplaçament estratègic.

 

No et perdis...

 

Les visites guiades al castell i a les muralles d’Hostalric, un patrimoni que sorprèn!

 

Què fer...?

 

Anar a treure el cap al centre gastronòmic Domus Sent Soví, únic a Catalunya, pot ser una bona idea si volem aprofundir en la tradició i el patrimoni gastronòmic català.

 

Quan anar-hi...?

 

Si hi anem a principis de juny podrem gaudir de la Fira dels Sentits, plena d’activitats per xics i grans. I si no, també tenim la Fira de Sant Miquel, el darrer cap de setmana de setembre, o la Fira Medieval, per Setmana Santa.

 

Voltants...

 

A prop d’Hostalric podem continuar explorant la zona del Baix Montseny amb els itineraris que trobarem a l’app de Natura Local als municipis de Gualba i Sant Celoni.

Téléphones de contact

Emergències
112
Ajuntament
972 86 40 11
Policia Local
972 86 46 00
CAP
972 86 43 95
Farmàcia Tusell
972 86 41 55
Farmàcia Juan
972 86 53 23
Rodalies Renfe
900 41 00 41
Bus Teisa
972 20 48 68
Taxi Parera
608 43 09 73

Liens d'intérêt

Images
Itinéraires

Que voir à: Hostalric

Es mostren 1 - 2 de 2
 • Activité et difficulté
  À pied
  À vélo
  À cheval
 • Filter by type
  Typologie
  Type de terrain
  Thème
Les visites

Que voir à: Hostalric

Es mostren 1 - 6 de 6
 • Filter by type
  Thème
Services

Que faire: Hostalric

Es mostren 1 - 10 de 16
 • Filter by type
  Thème