Roda de Ter
Roda de Ter
Roda de Ter
Zurück

Roda de Ter

Schicksal
14/02/2019
Datenblatt

Präsentation

El poble de la poesia

Roda de Ter és un municipi de la comarca d’Osona situat a l’extrem nord-est de la Plana de Vic, pràcticament rodejat pel terme del municipi de les Masies de Roda. El riu Ter, travessa el petit terme municipal que és ocupat gairebé per tot el nucli urbà i els seus nuclis adjacents i de creixement, com la Blava i algunes cases dels Pèlics i de la Creu de Codines, que comparteix amb les Masies de Roda, agrupant uns 6.100 habitants

No obstant, el seu imaginari i àrea d’influència s’estén més enllà dels seus límits termenals, amb icones com el jaciment ibèric de l’Esquerda, en realitat al municipi de les Masies de Roda, i el paisatge fluvial dels grans meandres que el Ter dibuixa després de passar pel municipi tot entrant en territori de les Guilleries i el Collsacabra.

El terme municipal no urbanitzat és ocupat pels conreus de cereals, algunes edificacions industrials i la franja fluvial del Ter, amb la pràcticament inexistència de boscos.

L’actual nucli urbà és començà a formar a partir del segle XIV a redors de l’església de Santa Maria, a l’altra banda del pont Vell, al llarg de l’antiga strata Francisca, el camí que duia a França. El riu sempre ha estat el veritable vertebrador del municipi, utilitzat des de molt antic com a força matriu per a la indústria paperera i del tèxtil.

Els principals esdeveniments festius de Roda de Ter són la Festa Major, pels volts del 23 de setembre; el participatiu Carnaval, amb la Baixada de Carretons; el festival Rodafolk, de música tradicional, el segon cap de setmana de juliol;  la Fira de la Llavor, el primer diumenge d’abril, i la Fira de Pont a Pont, el cap de setmana abans de Nadal.

 

Sabies que...?

 

A part del poeta Miquel Martí i Pol, possiblement el més conegut, també són de Roda de Ter els escriptors Emili Teixidor, Miquel Obiols i Jaume Salés i Sanjaume, tots ells d’àmplia trajectòria, un cas excepcional per un poble com Roda de Ter.

 

No et perdis...

 

El jaciment ibèric de l’Esquerda i el seu museu. Hi trobarem una oferta d’activitats i visites guiades molt interessant.

 

Què fer...?

 

Visiteu l’Espai Miquel Martí i Pol a la biblioteca Bac de Roda i feu-ne la ruta literària pel poble, una bona manera de conèixer millor el poeta i el poble de Roda de Ter.

 

Quan anar-hi...?

 

Si hi anem el segon cap de setmana de juliol, podrem gaudir dels balls, concerts i espectacles del del Rodafolk, dedicat a la música tradicional, un dels més veterans del país. 

 

Voltants...

 

A prop de Roda de Ter, podrem gaudir de les poblacions de L’Esquirol, Tavertet i Pruit i Rupit, ja enfilats cap al Collsacabra, d’on podrem gaudir d’uns itineraris espectaculars per la zona que trobaràs a l’app de Natura Local.

Wenden Sie sich an Telefone

Emergències
112
Ajuntament
93 850 00 75
CAP
93 854 04 52
Farmàcia Bernet
93 854 05 53
Farmàcia Constansó
93 854 11 79
Farmàcia Torrent
93 854 00 58
Bus Sagalés
902 13 00 14
Taxi
620 25 40 08

Links von Interesse

Bilder
Routen

Was in zu sehen: Roda de Ter

Es mostren 1 - 1 de 1
 • Aktivität und Schwierigkeit
  zu Fuß
  Mit dem Fahrrad
  Zu Pferd
 • Filter by type
  Typologie
  Tipus de terreny
  Thema
Besuche

Was in zu sehen: Roda de Ter

Es mostren 1 - 5 de 5
 • Filter by type
  Thema
Dienste

Was zu tun ist: Roda de Ter

Es mostren 1 - 10 de 15
 • Filter by type
  Thema