Segur
Vistes al terme de Veciana des de les costes de Segur
Santa Maria de Veciana
Santa Maria de Veciana
Zurück

Veciana

Schicksal
14/02/2019
Datenblatt

Präsentation

El mirador de l’Alta Segarra

Veciana és un municipi de caire eminentment rural situat oficialment a la comarca de l’Anoia però històricament a la de l’Alta Segarra, al límit ja amb les altures de l’altiplà segarrenc, a prop del poble de l’Astor del municipi veí de Pujalt, entre les conques del riu Anoia i la del Sió, ja a la banda de la Segarra oficial.

La població del municipi és de caire disseminat, ja que està format pels minúsculs nuclis de Veciana, Montfalcó el Gros, Sant Pere del Vim, Segur, la Rubiola i part del de Santa Maria del Camí, ja que hi forma un enclavament. Part de la població del municipi, que agrupa uns 170 habitants, viu a algunes de les antigues masies escampades pel terme.

Podríem dir que l’actual terme de Veciana és format per la lenta conjunció històrica dels dominis dels antics castells d’origen medieval de Veciana, Montfalcó, Segur i Miralles, amb les seves respectives quadres i parròquies. 

El terme és solcat per rases i fondalades que formen, en part, la capçalera del riu Anoia, conjugant els vessants emboscats amb les planes dels petits altiplans que es formen, on és possible el conreu de cereals, i des d’on obtenim les millors vistes de l’Anoia i l’Alta Segarra. També hi ha un petit sector ramader.

Les principals festes i tradicions del municipi de Veciana són, a més de les festes majors dels respectius nuclis, la Festa de Sant Gabriel a Veciana, el diumenge després de Sant Josep (19 de març; la Cantada de Caramelles, durant el cap de setmana de Pasqua; i la Missa del Gall i la Cantada de Nadales a Santa Maria de Veciana.

 

Sabies que...?

 

El nom de Veciana és conegut entre els experts i afeccionats als formatges artesans per l’elaboració des de fa ja força anys d’un bon formatge al municipi que porta aquest nom. La formatgeria Veciana es troba al nucli de Segur, que per ell sol ja mereix una passejada.

 

No et perdis...

 

La visita al petit Centre d’Interpretació Art Ecclesia, al poble de Segur. Una repassada breu a l’art religiós de la comarca de l’Anoia.

 

Què fer...?

 

És bonic visitar el castell de Segur, tant per les vistes des del qual s’obtenen com perquè després del procés de restauració la cosa ben promet.

Una altra de les bones restauracions que fan molt recomanable la visita, és la de l’església d’origen romànic de Santa Maria de Veciana. A més, és un lloc agradable per desconnectar-hi una estona.

 

Quan anar-hi...?

 

Si hi anem el diumenge després de Sant Josep, podrem gaudir de la celebració de la Festa de Sant Gabriel, a l’església de Santa Maria de Veciana. Una trobada de veïns senzilla i molt íntima, però en la que podreu respirar un tarannà tranquil i rural.

 

Voltants...

 

A prop del municipi de Veciana, podem visitar el nucli antic i el museu del poble dels Prats de Rei, tot cuida’t i impulsat amb una més que excel·lent dignitat.

Wenden Sie sich an Telefone

Emergències
112
Ajuntament
93 809 00 55

Links von Interesse

Bilder
Routen

Was in zu sehen: Veciana

Es mostren 1 - 1 de 1
 • Aktivität und Schwierigkeit
  zu Fuß
  Mit dem Fahrrad
  Zu Pferd
 • Filter by type
  Typologie
  Tipus de terreny
  Thema
Besuche

Was in zu sehen: Veciana

Es mostren 1 - 6 de 6
 • Filter by type
  Thema
Dienste

Was zu tun ist: Veciana

Es mostren 1 - 4 de 4
 • Filter by type
  Thema