L'Argentera
L'Argentera
L'Argentera
Pont de la Font Vella. L'Argentera
Vistes a l'Argentera des del camí al castell d'Escornalbou
Zurück

L'Argentera

Schicksal
14/02/2019
Datenblatt

Präsentation

Bell racó emboscat

L’Argentera és un petit municipi situat a la zona interior i muntanyosa de la comarca del Baix Camp, limítrof amb el Priorat, sota l’ombra de l’imponent castell d’Escornalbou.

L’origen del poble de l’Argentera cal situar-lo a l'època dels romans, com a centre de l’explotació de les mines de galena argentífera, d’aquí, diuen, el topònim del municipi. Després del procés de repoblació, al segle XIV forma part de la baronia d’Escornalbou, sempre sota l’atenta explotació de les seves mines. No va créixer mai massa, fins i tot amb l’arribada del ferrocarril al segle XIX, que passa a tocar del poble i pel terme a través d’un llarg túnel de més de 4 km, l’obra civil més important de la zona i el més llarg de totes les línies ferroviàries ibèriques fins al 1957. Actualment el municipi no arriba als 150 habitants censats.

Tot i que la poca agricultura de l’avellana i la ramaderia forma part de la tímida economia del poble, aquesta és basa sobretot en ser un centre d’estiueig i de segones residències, respectant però la fesomia original del bonic poble. Aquest fou restaurat i protegit pel mecenes Eduard Toda durant les primeres dècades del segle XX, restaurador també del recinte del castell d’Escornalbou. L'abandó de moltes feixes, ha propiciat l'estesa actual de garrigues, boscos de pins i alzines.

L’Argentera celebra la seva festa major en honor de sant Bartomeu a l’agost. Pel maig es fa la festa major petita de Sant Isidre.

 

Sabies que...?

 

Per l’Argentera hi passa el sender de gran recorregut GR-7, el primer marcat a Catalunya als anys 70 del segle XX. Seguir-lo fins al capdamunt de la serra pot ser una bona manera de fer una primera descoberta del seu terme.

 

No et perdis...

 

Una visita al castell d’Escornalbou, molt a prop del poble, amb un patrimoni cultural restaurat de gran importància i unes vistes a tot el Baix Camp. Tot i que, administrativament, ja pertany al municipi de Riudecanyes, la vinculació històrica amb l’Argentera el fa un gran emblema del poble.

 

Què fer...?

 

Visiteu la Fira de Nadal de l’Argentera. Tot i que és de creació recent, l’entorn i les activitats la fan molt interessant, sobretot per anar-hi amb infants.

 

Quan anar-hi...?

 

Si hi aneu cap a mig juliol i sou afeccionats a la BTT, podreu participar a la Marxa BTT de l’Argentera, la marxa en BTT més antiga de les comarques de Tarragona. Tota una garantia de solvència!

 

Voltants...

 

A prop del poble, es pot fer una aturada al pantà de Riudecanyes, un indret frescal enmig del bosc mediterrani.

Anant de Riudecanyes a la Torre de Fontaubella, entrareu al Priorat, bella terra de bons vins.

Wenden Sie sich an Telefone

Emergències
112
Ajuntament
977 83 40 70
Consultori mèdic
977 83 40 70

Links von Interesse

Bilder
Routen

Was in zu sehen: L'Argentera

Es mostren 1 - 5 de 5
 • Aktivität und Schwierigkeit
  zu Fuß
  Mit dem Fahrrad
  Zu Pferd
 • Filter by type
  Typologie
  Tipus de terreny
  Thema
Besuche

Was in zu sehen: L'Argentera

Es mostren 1 - 7 de 7
 • Filter by type
  Thema
Dienste

Was zu tun ist: L'Argentera

Es mostren 1 - 5 de 5
 • Filter by type
  Thema