Vistes de Pradell de la Teixeta
Carrer de la Font
Pradell de la Teixeta
Vistes al Pradell de la Teixeta
Vistes al Pradell de la Teixeta
Vistes al Pradell de la Teixeta
Vistes al Pradell de la Teixeta
Zurück

Pradell de la Teixeta

Schicksal
14/02/2019
Datenblatt

Präsentation

Al pas de l’ancestral camí entre Reus i Falset

Pradell de la Teixeta és un municipi de la comarca del Priorat al límit amb al Baix Camp, frontera natural configurada per les serres contigües del Pradell i de l’Argentera, a l’est del terme, sobrepassant els 700 m d’altitud. Gran part del terme ocupa la vall dels barrancs de les Basses i del Pas, així com les valls secundàries dels seus curts afluents que baixen vers a l’oest de les serres anteriorment esmentades. A la part nord i nord-oest del terme, trobem la capçalera del barranc de les Valls amb els seus respectius petits afluents, orientats entre el nord i l’oest abans d’entrar al terme veí de Porrera.  

És un municipi de nucli únic, encara que conserva algunes cases de població disseminada, agrupant en general uns migrats 160 habitants (2018). La principal activitat econòmica del municipi és l’agricultura de secà (vinya, avellanes, oliveres, cereals...), força minvada, però, a causa de la constant pèrdua de població al llarg del segle XX. Hi havia hagut unes explotacions de guix, però de baix rendiment, causa de la seva extinció.

Més enllà de les terres cultivades, les garrigues i el bosc, bàsicament pinedes de pi blanc, es troben en constant creixement, a causa de l’abandó progressiu dels bancals agrícoles més difícils de treballar i les pastures. El paisatge, no obstant, conserva molts dels marges i altres elements fets amb l’ancestral tècnica de la pedra seca, que sembla agafar un revulsiu cultural per a la seva conservació.

Les principals manifestacions festives i culturals són la Festa Major d’estiu, en honor a Santa Magdalena, pels volts del 22 de juliol, i la Festa Major petita, en honor a Sant Miquel Arcàngel, el primer cap de setmana després del dia 29 de setembre, i el Festival EVA, Festival En Veu Alta, cap a finals de juny.

 

Sabies que...?

 

Pradell de la Teixeta té l’honor de ser una de les poblacions més petites amb un festival de música i literatura que ja els agradaria tenir a municipis més grans. Es tracta de l’EVA, Festival En Veu Alta, que es porta a terme entre finals de juny i principis de juliol. Busca’n la programació!

 

No et perdis...

 

Les vistes cap al Priorat i el Baix Camp des del capdamunt de la serra de Pradell. A poc a poc i anar fent, però val la pena.

 

Què fer...?

 

Mireu de visitar algunes de les barraques de pedra seca que es conserven pel terme de Pradell. Si pregunteu als pagesos, tothom en coneix algunes.

I si en trobeu, tasteu i compreu mel del poble. Té bona fama!

 

Quan anar-hi...?

 

Si hi anem per Pasqua, sentirem cantar les Caramelles per part dels Cantaires de Pradell. Sens dubte, un moment dels que fan poble.

 

Voltants...

 

A prop del Pradell recomanem, més enllà de la resta del Priorat en si, una excursió a l’espectacular mola de Colldejou. Només ens cal anar fins al poble veí de la Torre de Fontaubella i... amunt!

Wenden Sie sich an Telefone

Emergències
112
Ajuntament
977 82 80 04
Consultori mèdic
977 82 80 10
CAP Falset
977 83 12 88
Bus Domènech
977 83 18 71
Taxi
619 02 29 94

Links von Interesse

Bilder
Routen

Was in zu sehen: Pradell de la Teixeta

Es mostren 1 - 7 de 7
 • Aktivität und Schwierigkeit
  zu Fuß
  Mit dem Fahrrad
  Zu Pferd
 • Filter by type
  Typologie
  Tipus de terreny
  Thema
Besuche

Was in zu sehen: Pradell de la Teixeta

Es mostren 1 - 3 de 3
 • Filter by type
  Thema
Dienste

Was zu tun ist: Pradell de la Teixeta

Es mostren 1 - 4 de 4
 • Filter by type
  Thema