Ponts del Mas d'en Vall
Riudecols
Les Irles
Conreus
Riudecols i la riera
Zurück

Riudecols

Schicksal
14/02/2019
Datenblatt

Präsentation

La vall interior camí del Priorat

Riudecols és un municipi situat a la zona interior de la comarca del Baix Camp, a la zona de transició entre la plana litoral i la zona boscosa i muntanyosa gairebé limítrof amb el Priorat. El terme s’estén a banda i banda dels vessants propers de la riera de Riudecols i del barranc de les Irles, així com del curs del barranc del Mas d’en Cabrer i el de les Valls, formant la riera de les Voltes, que travessa una part del terme entre el nord i l’est dels seus límits. El territori municipal envolta tot aquest sistema de valls amb el punt culminant al cim de Puigcerver, a 834 m d’altitud.

El municipi de Riudecols, conjuntament amb els poblets de les Irles i les Voltes i alguna petita urbanització, ha mantingut una població més o menys estable des del segle XVIII, entre els 900 i els 1300 habitants, actualment uns 1.150 (2018). Hi ha una certa tendència residencial, ja que algunes de les ocupacions dels seus habitants es troben a fora del municipi, a les àrees industrials de Reus i Tarragona, a més de la pròpia indústria. No obstant, el poble conserva una petita part de la seva activitat agrícola, centrada en el secà, sobretot l’olivera i els avellaners, a més de petits horts familiars a tocar dels punts d’aigua.

El patrimoni natural i paisatgístic és format principalment per matollars i pinedes joves que van ocupant les antigues feixes de conreu abandonades, així com per les serres que l’envolten, on trobem ja l’alzina i un bosc més original.

Les principals manifestacions festives i culturals són la Festa Major de Sant Pere i Venerand, per Sant Pere, 29 de juny; la Festa de Santa Eulàlia, el segon dissabte de febrer; la Festa de la Mare de Déu del Roser, el primer dissabte d’octubre;  la Festa Major de Sant Antoni a les Irles, el dia 13 de juny, i l’Anada a Puigcerver, el primer diumenge d’agost.

 

Sabies que...?

 

Diuen que el nom del poble no té res a veure amb l’hortalissa de les cols, sinó que ve de riu de còdols, tal i com podrem comprovar a la riera que passa fregant el nucli de cases.

 

No et perdis...

 

Les vistes i el paisatge des de l’ermita de Puigcerver. Pregunta com anar-hi!

 

Què fer...?

 

Una passejada pel bonic nucli del poble intentant reconèixer el traçat de l’antiga muralla, que en queden algunes restes, i una de les portalades d’entrada.

 

Quan anar-hi...?

 

Si hi anem el primer diumenge d’agost podrem participar de la tradicional caminada a Puigcerver, on, a més, els veïns es troben amb els d’Alforja i fan un petit aplec. Això sí, caldrà matinar, ja que la sortida de la caminada és tot just abans de que surti el sol.

 

Voltants...

 

A prop de Riudecols, podem fer una escapada als pobles de Porrera i Gratallops, ja a la comarca del Priorat, on coneixerem uns dels millors pobles de la vinya i el vi. Alguns dels millors vins del Priorat surten d'aquí.

 

A tocar de Riudecols tenim els pobles de Riudecanyes, l’Argentera, Duesaigües i Vilanova d’Escornalbou, amb interessants itineraris que trobaràs a l’app de Natura Local.

Wenden Sie sich an Telefone

Emergències
112
Ajuntament
977 81 70 09
Consultori mèdic
977 81 70 09
Farmàcia
977 81 73 60
Bus Domènech
977 83 18 71
Bus Hife
902 11 98 14
Bus Hispano Igualadina
900 82 50 29

Links von Interesse

Bilder
Routen

Was in zu sehen: Riudecols

Es mostren 1 - 6 de 6
 • Aktivität und Schwierigkeit
  zu Fuß
  Mit dem Fahrrad
  Zu Pferd
 • Filter by type
  Typologie
  Tipus de terreny
  Thema
Besuche

Was in zu sehen: Riudecols

Es mostren 1 - 4 de 4
 • Filter by type
  Thema
Dienste

Was zu tun ist: Riudecols

Es mostren 1 - 7 de 7
 • Filter by type
  Thema