Camí de la Vallalta. Sant Pol de Mar
Camí de la Vallalta. Sant Pol de Mar
Camí de la Vallalta. Sant Pol de Mar
Camí de la Vallalta. Sant Pol de Mar
Zurück

Camí de la Vallalta

Route
10/03/2016
Datenblatt

Einleitung

Els paisatges ondulats de Vallalta

De la Mediterrània a la Vallalta, aquest recorregut ens fa pujar i baixar pels terrenys ondulats del Maresme, de Sant Pol a Sant Cebrià i tornar.

Passem per boscos, maduixeres, mines de xampinyons i torrents humits. Un terreny muntanyós ben a prop del mar que acull un variat mosaic de paisatges, llums i colors. La ruta cansa: tanta pujada i tanta baixada no deixen indiferent a ningú!

Wir empfehlen Ihnen die lokale Natura-App, diese Route zu machen. Gratis-Aufkleber:

Apple store Google Play
 • Typology
  Time Circular
 • Schwierigkeit
  Mittel
 • Dauer
  3 Stunden
 • Slope
  380.00 meters
 • Entfernung
  8.70 km
 • Theme
  Flora und Fauna
  Architektur und Umwelt
  Landschaftsgestaltung
 • Aktivität
  zu Fuß
  Mit dem Fahrrad
 • Bewertungen

Slope graph

Beschreibung

Els paisatges ondulats de Vallalta

La ruta s'emmarca entre el mar i els turons que fan de contrafort al Montnegre, punt on la franja que va de la costa a la serralada litoral es fa estreta. És a Sant Pol on les ondulacions del terreny arriben fins gairebé arran de mar.

L'itinerari cap a la Vallalta és costerut, no serà fàcil trobar zones planes. Al nostre pas trobem petits turons i petites valls amb grans tresors amagats. Els boscos que veurem presenten una vegetació o una altra segons la seva orientació. Les maduixeres estaran florides ja sigui tardor, primavera o hivern. I, com si d'antics amagatalls es tractés, les mines de xampinyons ens descobriran curioses construccions fetes amb la força del pic i la pala dels agricultors de la zona.

En aquest recorregut veureu paisatges de muntanya, paisatges de conreu, de pirates i de somniadors.

Tipps

TRAÇAT

 • Gran part del traçat es fa per pista, només trobareu un tram de corriol on haureu d'empenyer la bicicleta o tirar de cames.
 • La ruta ressegueix les ondulacions de l'orografia, puja i baixa en diverses ocasions.

 

AIGUA

 • No hi ha fonts al llarg del recorregut, porteu aigua a la motxila.

 

TERRENY

 • L'itinerari transcorre per terreny fàcil. Com que el sauló és poc compacte, vigileu no relliscar als trams amb més pendent.

 


MATERIAL

 • La ruta passa per punts que tenen una bona vista del Montnegre i de la costa, uns prismàtics us ajudaran a descobrir detalls del paisatge.
 • Si la feu caminant uns pals de tresc us ajudaran a mantenir el ritme.

 

ALTRES EQUIPAMENTS O POis

 • Podeu completar la ruta amb una passejada per la vila de Sant Pol, l'itinerari del patrimoni és una proposta interessant.

Speichern Sie die Route

Was ist da

Was in zu sehen: Camí de la Vallalta

Es mostren 1 - 6 de 6

Palau de Mar i la Mar

Punkt von Interesse
Architektur
10/03/2016

Caminant pel carrer Consulat de Mar arribem a una plaça amb un parell d'edificis destacats. L'Ajuntament és un edifici de finals del segle XIX i conserva el portal adovellat de l'antiga masia can Jan...

Esglesia de Sant Jaume

Punkt von Interesse
Architektur
10/03/2016

Al final d'aquest carrer que fa pujada hi ha, dins del nucli urbà, l'única masia del segle XVIII. Ara ens trobem davant de l'església parroquial de Sant Jaume, d'estil gòtic tardà.  El campanar actual...

Alzines i Figues de Moro

Punkt von Interesse
Flora
10/03/2016

Tot just acabem de passar un tram fragmentat i força degradat de bosc amb alzina surera que viu en aquestes zones més elevades. La vegetació que trobem en aquest punt és la típica mediterrània de...

Maduixes de la Vallalta

Punkt von Interesse
Flora
10/03/2016

Al nostre horitzó comencen a aparèixer els primers hivernacles. Encara que dels cultius de maduixa (Fragaria vesca) se'n té constància des del segle XVIII, els primers maduixots (Fragaria x ananassa)...

Sot Boter i Cal Correu

Punkt von Interesse
Flora
10/03/2016

S'obre una clariana després del bosc humit que hem passat. L'espai que configuren el torrent de Cal Correu i el sot de Cal Boter és lluminós, i l'activitat agrícola hi és present i ben viva. Aquesta...

Mines de Xampinyons

Punkt von Interesse
Flora
10/03/2016

Unes construccions curioses ens acompanyaran en aquest tram de la ruta: són mines per al cultiu xampinyons. No hi entreu, estan totes abandonades i corren el perill de col·lapsar-se. El cultiu del...

Bilder
Bewertungen
/5
3 votes
80%
Bewertungen mit Kommentaren Bewertung veröffentlichen
He caminat moltes rutes amb l'app de Natura Local i totes són genials. Aquesta segur no serà menys. Us explico la set que vé.
Besuche

Was in zu sehen: Camí de la Vallalta

Es mostren 1 - 5 de 5
 • Filter by type
  Thema
Dienste

Was zu tun ist: Camí de la Vallalta

Es mostren 1 - 10 de 25
 • Filter by type
  Thema