Puig de Pastuira, 2439 m. Setcases
Capçalera del Ter. Setcases des dels Socarrats
Gencianes i murs de pedra a Setcases
Camins vells a Setcases
Bedollar a Setcases
Cim del Castell del Moros i Serra Cavallera al fons.
Zurück

Camí de Socarrats a Beduis

Datenblatt

Einleitung

Pastures properes.

Us proposem una caminada per conèixer els camps on antigament la gent de Setcases portava el bestiar a pasturar. Passarem pels camins per on s’anava a feinejar i retrobarem restes de la seva activitat: murs de pedra, cabanes i barraques avui enfonsades. Dalt els camps, s'obren vistes de les serres properes, i de baixada, gaudirem de les visuals de la vall i el poble de Setcases.

Wir empfehlen Ihnen die lokale Natura-App, diese Route zu machen. Gratis-Aufkleber:

Apple store Google Play
 • Typology
  Gegen den Uhrzeigersinn kreisförmig
 • Schwierigkeit
  Einfach
 • Dauer
  2 Stunden
 • Slope
  345.00 meters
 • Entfernung
  3.70 km
 • Theme
  Flora und Fauna
  Umwelt
  Landschaftsgestaltung
 • Aktivität
  zu Fuß
 • Bewertungen

Slope graph

Beschreibung

Pastures properes.

Itinerari circular amb vistes sobre el poble de Setcases i les muntanyes que l’envolten. Baixem pel poble, creuant el riu Ter al pont de Setcases, per buscar el camí vell de Vilallonga de Ter. Bonic camí, de pujada forta i constant, que passa per diferents camps de dall, marges i murs de paret seca que evitaven que el bestiar entrés als camps i antigues feixes de conreu, avui amagades enmig del bosc, que s’enfilen muntanya amunt.

Tot pujant a l’ombra d’avellaners, trèmols i bedolls, trobarem finestres per gaudir de les vistes al sud cap a la serra Cavallera i el Castell dels Moros. Després un sa esforç, arribarem a les Closes del Morral on hi ha una bonica boixeda.

Girarem cap a nord per enfilar-nos entre la boixeda als camps de Beduis primer i Socarrats després. Un dels indrets on antigament els habitants de Setcases anaven a feinejar el camp i portaven el bestiar a pasturar. Aquesta part alta de l’itinerari, ens obre les vistes a tota la vall i és fàcil detectar grans ocells carronyaires com els voltors sobrevolant-nos. Les pastures són el millor lloc per gaudir de les floracions de muntanya i les papallones que atrauen. Les grans gencianes i les orquídies per arreu, en són una mostra.

Durant el recorregut descobrirem antigues barraques enrunades on guardaven estris del camp i s’aixoplugaven els pagesos en cas de pluja. La cabana dels Socarrats, de considerables dimensions, fa pensar més en una petita borda que no pas un simple aixopluc.

A partir d’aquí, anem baixant progressivament cap al poble, amb boniques vistes de la vall i travessant retalls de pinedes i freixenedes amb avellanoses als clots més humits. Arribem pel barri de la Creueta creuant el pontet de'n Xacó primer i d'en Perer després. 

 

 

Tipps

TRAÇAT

 • La podeu fer en qualsevol dels dos sentits de la marxa. La pujada inicial en qualsevol cas és considerable. Les vistes sobre Setcases i Ulldeter són més naturals en el sentit que us proposem.
 • Trobareu senyals en forma de punts blaus. Aquest són els de la ruta, la resta van a altres llocs.
 • Algun tram inicial del camí que puja a les Closes del Morral, pot estar amb herba alta. Preneu la referència dels murs laterals i passeu pel mig.

 

AIGUA

 • No hi ha cap font dins el recorregut. Només passat el Pont d'en Xecó, (seguint el sentit de la ruta proposat) girem a la dreta, pujant pel costat del torrent i en pocs metres trobem la font de Buixat.

 

PRECAUCIONS

 • Millor portar calça llarga. L’herba pot estar alta i us poden picar insectes a les cames.
 • La pujada inicial (pels dos costats) és forta. Reguleu el ritme i no us canseu.
 • Si baixeu per les closes del Morral, pareu atenció a no relliscar.

 

METEO

 • Sou a muntanya. Assegureu-vos de la bona previsió per la matinal.
 • Protecció solar a la muntanya, sempre.

 

TERRENY

 • Fàcil, a trams pedregós.
 • Creuar els camps de pastura es fa molest si ha plogut.

 

MATERIAL

 • Roba de protecció (vent, pluja, fred) segons previsió.
 • Calçat còmode i resistent.
 • Prismàtics per veure ocells. Guia per conèixer les flors i herbes del pirineu.
 • Màquina de fotos.

 

ALTRES EQUIPAMENTS

 • Hi ha plafons al pont d'en Jepet que parlen dels traginers.
 • En agafar el camí de pujada hi ha un plafó de Turisme de Catalunya que dibuixa els senders de la Vall de Camprodon. Nosaltres agafem el primer tram del camí que baixava a Vilallonga de Ter.
 • En arribar a dalt, abans de baixar, hi ha raconets ombrívols on parar a fer un àpat.

Speichern Sie die Route

Was ist da

Was in zu sehen: Camí de Socarrats a Beduis

Es mostren 1 - 12 de 12

Murs alts

Punkt von Interesse
Umwelt
16/07/2015

banda i banda, camí de bestiar. Terreny pendent amb feixes... Marges amb avellaners,...

Tremols i avellaners

Punkt von Interesse
Flora
16/07/2015

Som a l’estatge muntà i vora els rius, torrents i clots, ambients frescals, domina el bosc caducifoli. En aquest recorregut, els més representatius són els avellaners, els freixes, els trèmols i els...

Gencianes

Punkt von Interesse
Flora
16/07/2015

Començament de juliol, en aquestes petites clarianes del camí hem trobat la bonica i coneguda genciana vera. (foto). Genciana de flor groga. De fet, a tots els prats que anirem trobant és possible de...

Camps Beduis

Punkt von Interesse
Tierwelt
Landschaften
16/07/2015

Vistes prats. Parlem dels camps de dall, pastures, restes de petites barrques enfonsades.(montículs de pedres). Bolets. Marxem per la part inferior dels prats. Vistes espectaculars a tota la Vall de...

Pineda pi negre

Punkt von Interesse
Tierwelt
Flora
16/07/2015

En aquesta cota comença el país de pi negre, que pot arribar fins als 2200 mts. De fet, on no n’hi ha, és perquè l’home els ha tallat afavorint les pastures. Aquí conviu amb el pi roig, que de fet...

Freixes

Punkt von Interesse
Flora
16/07/2015

Sender local. Freixesneda, saucs, mur pedra. Clot dels Socarrats

Balec

Punkt von Interesse
Flora
16/07/2015

Colonitzant camps....

Cabana Socarrats

Punkt von Interesse
Architektur
16/07/2015

freixes, bedolls creixen dins i a tocar.... parlar de les cabanes...

Floracions

Punkt von Interesse
Flora
16/07/2015

Orquidies, trebol alt, pastanaga, genciana, viperina, conillets liles, flors groga anemone, tora blava... Vistes cims,...

VISTES

Punkt von Interesse
Landschaften
16/07/2015

Mireu a la dreta i al darrera

Pont Xecó

Punkt von Interesse
Umwelt
16/07/2015

Arribem a Setcases creuant el torrent de Vall-llobre. Ho fem pel pontet d'en Xecó i després creuem el Ter pel pont d'en Jepet. Tots sota el pintoresc barri de la Creueta. Un cop creuat, si venim de...

Bilder
Bewertungen
/5
3 votes
46%
Bewertungen mit Kommentaren Bewertung veröffentlichen

Per fer l'excursió sense problemes, recordeu que cal que us baixeu la ruta en un lloc amb cobertura, ja sigui el poble o el wifi d'algun dels seus establiments.
Un cop baixada i guardada, quan aneu a fer-la només cal que la obriu directament clicant el botó de Rutes Guardades que surt al començament, en obrir l'aplicació.
Per poder veure els planols quan navegeu off-line, cal que quan consulteu la ruta estant en cobertura, cliqueu el botó de Fer Ruta i visualitzeu el seu recorregut amb el plànol i feu acostaments i allunyaments. Aquestes imatges del planol, queden a la memòria temporal del telèfon i són les que podreu veure quan navegueu la ruta off-line a la muntanya.

Que en gaudiu !!

Ruta més difícil del que sembla, la pujada inicial és força llarga i pronunciada, el gràfic del desnivell enganya una mica al partir de 0m.
Ruta més difícil del que sembla, la pujada inicial és força llarga i pronunciada, el gràfic del desnivell enganya una mica al partir de 0m.
Besuche

Was in zu sehen: Camí de Socarrats a Beduis

Es mostren 1 - 10 de 14
 • Filter by type
  Thema
Dienste

Was zu tun ist: Camí de Socarrats a Beduis

Es mostren 1 - 10 de 74
 • Filter by type
  Thema