Poble del Bedorc. Piera
Vinyes. Piera.
Terrers de l'Anoia. Piera
Can Ferrer del Coll
Església i Casa Gran de Ca n'Aguilera. Poble del Bedorc. Piera
Volver

Piera

Destino
14/02/2019
Ficha

Presentación

Entre l’Anoia i el Penedès

Piera és un municipi situat a l’est de la comarca de l’Anoia, al límit pel sud amb l’Alt Penedès i a la zona de transició cap a la vall i la comarca del Baix Llobregat. El terme municipal és allargassat de nord a sud, i abraça des de la capçalera de la riera de Ca n’Aguilera, al límit amb la carena de Roques Blanques, fins gairebé al terme de Sant Sadurní d’Anoia amb el pas del riu de Bitlles abans d’abocar les seves aigües a l’Anoia, que en fa de límit oest en una bona part a partir del poble del Bedorc aproximadament. Al sud del terme, tota una sèrie de torrents en solquen el relleu fins als seus respectius aiguabarreigs amb l’Anoia.

El terme, el de més extensió de la comarca de l’Anoia, agrupa, a més del nucli principal de Piera, tota una munió d’antics pobles i veïnats com el Bedorc, Sant Jaume Sesoliveres, la Fortesa, Ca n’Aguilera, Can Creixell i Can Cairot, a més de nombroses urbanitzacions, que agrupen un total d'uns 15.100 habitants (2018) en un constant creixement pel procés de conversió de moltes segones residències d’estiueig en primeres.

Les principals activitats econòmiques del municipi són els serveis i la indústria, tot i que el terme ofereix encara grans extensions de vinyes i altres conreus, sostenint certa activitat agrícola.

El medi físic i el paisatge van associats al típic mosaic agroforestal mediterrani, extensions de vinyes i altres conreus de secà alternats amb clapes de boscos i vessants de pinedes, brolles i algun alzinar. A les parts fluvials, cal destacar algunes franges de bosc de ribera ben conservades, sobretot les del riu Anoia al seu pas per l’Espai d’Interès Natural de les Valls de l’Anoia, on també en són característics els estimballs sorrencs de les seves ribes.

Els principals esdeveniments festius del municipi són la Festa Major, el dia 8 de desembre, i la Fira i Festes del Sant Crist, el dia 28 d’abril, més enllà de les múltiples festes del poblets agregats i veïnats. També se celebren els Tres Tombs, pels volts de Sant Antoni, les Caramelles de Pasqua i el Pessebre Vivent per Nadal.

 

Sabies que...?

 

Piera ve d’una arrelada tradició productora d’estris de terrissa i conserva encara l'art de la ceràmica local.

 

No et perdis...

 

Una passejada per les Flandes, una zona d’especial erosió que conforma un paisatge escarpat de singular bellesa.

 

Què fer...?

 

Un passejada pel nucli antic, tranquil respecte la part nova de la carretera, ens fa descobrir la porxada de la plaça de la Vila, un portal i un raval arran de riera amb bells racons.

 

Quan anar-hi...?

 

Si hi anem pels volts del dia 28 d’abril, podrem gaudir de la Fira i Festes del Sant Crist, un dels moments festius més tradicionals de la vila.

 

Voltants...

 

A prop de Piera podem continuar recorrent aquesta paratges de la comarca de l’Anoia amb els itineraris que trobarem a l’app de Natura Local pels municipis de Masquefa, els Hostalets de Pierola, Vallbona d’Anoia i la Torre i la Pobla de Claramunt.

Teléfonos de contacto

Emergències
112
Ayuntamiento
93 778 82 00
Policia Local
93 778 82 25
CAP Piera
93 778 94 10
Farmàcia Junyent
93 771 22 55
Farmàcia Recasens
93 778 82 32
Farmàcia Rigol
93 778 86 03
Tren FGC
012
Bus Hispano Igualadina
902 29 29 00
Taxi
657 58 27 77

Enlaces de interes

Imágenes
Rutas

Que ver en: Piera

Es mostren 1 - 2 de 2
 • Actividad y dificultad
  A pie
  En bicicleta
  A caballo
 • Filtra por tipo
  Tipología
  Tipo de terreno
  Temática
Visitas

Que ver en: Piera

Es mostren 1 - 3 de 3
 • Filtra por tipo
  Temática
Servicios

Qué hacer: Piera

Es mostren 1 - 10 de 12
 • Filtra por tipo
  Temàtica