L'Argentera i Serra de Pradell
Volver

Duesaigües

Destino
14/02/2019
Ficha

Presentación

El Baix Camp del paisatge rebregat

Duesaigües és un petit municipi situat a la zona interior, boscosa i muntanyosa, de la comarca del Baix Camp, limítrof amb el Priorat. El nucli principal descansa lleugerament enfilat a dalt del vessant que sobresurt de la confluència de les valls dels barrancs de l’Argentera, d’en Seula i dels Masos, al peu de les serres del Pradell i de l’Argentera.

El municipi, sempre amb una població curta i continguda, que actualment es queda just als 250 habitants, ha estat dedicat sobretot a l’agricultura, principalment de secà, i a la petita ramaderia, tot i que actualment el bosc guanya terreny per tot arreu, a resultes d’un cert abandonament de l’activitat agrícola en aquesta zona muntanyosa. En contrapartida, el poble manté una important activitat d’estiueig i un turisme incipient reforçat per la presència a poca distància de l’embassament de Riudecanyes.

El patrimoni natural i paisatgístic, el valor més visible de la zona, és configurat per les abruptes serres que l’envolten, algunes curulles de molins eòlics, les grans masses forestals de pins i alzines, gran amagatall del senglar, els tradicionals conreus de secà que encara sobreviuen, i algunes garrigues i erms, per on volten els conills i les perdius. A les vores dels nombrosos torrents i rases, hi nia fàcilment el vistós abellerol.

Les principals manifestacions festives i culturals són la Festa Major, a mitjan mes d’agost; la Festa del Maig, cap a finals de maig, i la Festa de Sant Cosme i Sant Damià, copatrons del poble, durant l’últim cap de setmana de setembre. 

 

Sabies que...?

 

Duesaigües és conegut pel seu parell de grans viaductes, construïts al 1889, per on passa el valent traçat, salvant valls i muntanyes, de la línia de ferrocarril entre Reus i Saragossa. El més llarg i espectacular, els dels Masos, va ser declarat element del patrimoni industrial de Catalunya.

 

No et perdis...

 

Una passejada pels voltants del pantà de Riudecanyes, molt a prop del poble. Hi podem clissar fauna aquàtica molt interessant.

 

Què fer...?

 

Tot passejant pel poble, acosta’t a Cal Mestre, al carrer de la Font, on trobaràs fruita i hortalisses de collita pròpia així com unes llonganisses i embotits cuits artesans de primera qualitat!

 

Quan anar-hi...?

 

En ple estiu, tot fent-hi una escapadeta per descansar de tant brogit humà de la propera costa.

 

Voltants...

 

A tocar de Duesaigües tenim els pobles de l’Argentera i Vilanova d’Escornalbou, amb interessants itineraris que trobaràs a l’app de Natura Local.

Teléfonos de contacto

Emergències
112
Ajuntament
977 83 40 85
Consultori mèdic
977 83 46 07
Bus Hispano Igualadina
977 77 06 98

Enlaces de interes

Imágenes
Rutas

Que ver en: Duesaigües

Es mostren 1 - 4 de 4
 • Actividad y dificultad
  A pie
  En bicicleta
  A caballo
 • Filtra por tipo
  Tipología
  Tipo de terreno
  Temática
Visitas

Que ver en: Duesaigües

Es mostren 1 - 6 de 6
 • Filtra por tipo
  Temática
Servicios

Qué hacer: Duesaigües

Es mostren 1 - 7 de 7
 • Filtra por tipo
  Temàtica