Font del Llorer
Font del Ferro
Camí de les fonts del torrent de Burriac
Castell de Burriac
Turó dels Oriols
Vistes des del castell de Burriac
Revenir

Castell de Burriac pel camí de les fonts

Route
22/02/2017
Fichier

Introduction

Fonts i pinedes de la serralada del Litoral

Aquesta ruta altament recomanable segurament és una de les propostes més variades i entretingudes per pujar fins al castell de Burriac.

Les nombroses fonts que trobarem al torrent de Burriac, les immillorables vistes des de la talaia del castell i els boscos nets de pi pinyer a la zona del turó dels Oriols, fan d’aquesta ruta una aposta segura que no us deixarà indiferents.

ATENCIÓ: Recomanem guardar la ruta off-line i navegar-la des de l'apartat de "rutes guardades" per evitar problemes de cobertura en alguns trams del recorregut.

Nous vous recommandons l’application Natura Local pour faire cette route. Téléchargez-la gratuitement ici:

Apple store Google Play
 • Typology
  Circulaire anti-horaire
 • Difficulté
  Moyen
 • Durée
  2 heures
 • Slope
  290.00 meters
 • Distance
  4.78 km
 • Thème
  Faune et flore
  Environnement
 • Activité
  À pied
 • Évaluations

Slope graph

Description

Fonts i pinedes de la serralada del Litoral

Començarem la ruta en direcció a la font del Mig, la primera d'un seguit de fonts que ens duran fins al castell de Burriac d'una manera entretinguda. Seguirem uns metres el torrent dels Cirers per introduir-nos tot seguit al torrent de Burriac, molt més tancat i ombrívol, entrant dins l'espai protegit del Parc de la Serralada Litoral.

Envoltats per una exuberant vegetació, visitarem les fonts de les Sureres i la de l'Esquirol en primer lloc, i la del Grup i la del Ferro a continuació, totes elles arreglades i condicionades pel Grup de Fonts d’Argentona.

Visitada la font del Ferro, caminarem uns metres pel torrent, que deixarem per afrontar la part més dreta del recorregut que ens portarà al castell. En un tres i no res, ens trobarem al collet de Burriac i seguirem la pista fins a arribar al monòlit, als peus del castell. En aquest punt, abandonarem la pista per començar el tram final del recorregut que ens portarà al castell per un camí una mica costerut, que en algun punt ens obligarà a fer servir les mans per avançar.

Un cop a dalt del castell de Burriac, podrem gaudir de les impressionants vistes als 360º: la franja i pobles del litoral, el Parc Natural del Montnegre i Corredor i les muntanyes del Montseny.

El descens del castell el farem per una pista còmode però molt inclinada i, a continuació, seguirem el mateix tros de pista que haurem fet a l'anada fins a desviar-nos a la dreta en direcció al turó dels Oriols. En aquest tram de baixada, gaudirem d'extenses pinedes de pi pinyer entre blocs de granit a la zona de les roques Encantades.

A partir d'aquest moment, continuarem en un còmode descens amb l'agradable entorn de la font Picant com a objectiu, on podrem gaudir de la font i la seva àmplia esplanada de pins imponents.

Astuces

TRAÇAT

 • Trobareu forts desnivells a la sortida del torrent de Burriac i a la pujada al castell de Burriac.
 • Haureu de grimpar en alguns trams de la pujada al castell.
 • Transitareu la major part de la ruta per corriols.

AIGUA

 • Trobareu aigua a les fonts del principi de la ruta i també a la font Picant, al final de la ruta.

PRECAUCIONS

 • Vigileu a les parts amb més pendent i a la pista de baixada del castell, ja que podríeu relliscar.
 • Vigileu a la pujada final al castell, sobretot si aneu amb nens, perquè hi ha parts de roca força verticals.
 • No passeu pel mig dels torrents en cas de pluja forta.
 • Respecteu al màxim l'entorn i deixeu-lo millor o tal com l'heu trobat.

MÉTEO

 • Recomanem no fer la ruta amb pluges fortes, recordeu que en algun tram passeu pel torrent de Burriac.

TERRENY

 • El terra rellisca en determinats trams, sobretot després de sortir del torrent de Burriac i a la pista de baixada del castell.

MATERIAL

 • Recomanem portar càmera de fotos.
 • Porteu calçat adequat per caminar.

ALTRES EQUIPAMENTS

 • Trobareu lloc per seure i taules a la majoria de les fonts.
 • A la font Picant podreu gaudir d'una esplanada on podran jugar els nens.

Enregistrer l'itinéraire

Qu'y a-t-il

Que voir à: Castell de Burriac pel camí de les fonts

Es mostren 1 - 9 de 9

Font del Mig

Point d'intérêt
Environnement
12/12/2018

En aquell temps en què la gent anava a buscar aigua a les fonts, en aquesta zona n'hi havia tres d’aigua mineromedicinals: la font Picant o de Baix, la font de Dalt o de Ferro i aquesta, la font del...

Font de les Sureres

Point d'intérêt
Environnement
12/12/2018

La font de les Sureres rep el seu nom en honor a les dues impressionants alzines sureres que podem observar al seu davant.

Les sureres (Quercus suber) són arbres típics de la Mediterrània...

Font de l'Esquirol

Point d'intérêt
Environnement
12/12/2018

Quan es construïa aquesta font i encara no tenia nom, els membres del Grup de Fonts d'Argentona van veure com un esquirol juganer els espiava, saltant de branca en branca. A partir d'aquesta anècdota...

Font del Grup

Point d'intérêt
Environnement
12/12/2018

Emmarcada per un bosc de pins i alzines amb un avellaner al costat, aquesta font va ser construïda aprofitant l’aigua provinent d’una antiga mina, l’any 1993, pel Grup de Fonts d’Argentona. De fet, el...

Font del Ferro

Point d'intérêt
Environnement
12/12/2018

De la font original s’ha conservat la seva façana modernista. La font té dos brocs: el de l’esquerra és d’aigua ferruginosa i l’altre és d’aigua bicarbonatada, i tots dos provenen de mines diferents.

...

Canvi de vegetació

Point d'intérêt
Flore
12/12/2018

Hem deixat el torrent de Burriac, on la vegetació predominant era el bosc d'alzinar humit, força espès i dominat per l'arítjol, l'heura, el marfull i el galzeran (aquestes són algunes de les poques...

CASTELL

Point d'intérêt
Architecture
22/02/2017

Estem al cim de la muntanya de Burriac, a 401 m d'altura. Des d'aquesta talaia privilegiada tenim vistes a gran part de la façana litoral del Maresme i a la part nord del Barcelonès, així com a les se...

Pineda de pi pinyer

Point d'intérêt
Flore
12/12/2018

Aquest tipus de bosc és típic de tota la franja mediterrània. El pi pinyer (Pinus pinea) resisteix molt bé la sequera i els incendis pel fet de tenir una escorça gruixuda i una capçada allunyada del...

FONT PICANT

Point d'intérêt
Environnement
22/02/2017

La seva història es remunta molts anys enrere. Segons la tradició, la font es va descobrir per accident: un nen va caure a un pou i la seva mare va baixar a rescatar-lo però, quan va tornar a la...

Images
Évaluations
/5
12 votes
86%
Évalutations avec commentaires Publier note
ruta chulísima y para niños accesible. mucha sombra por lo q se puede hacer en verano
Tot i que la primera font, la Font del Mig, estava tancada i precintada, hem pogut veure totes les altres. Nosaltres hem fet la ruta amb el nostre fill de 4 anys i el nostre gos i tots dos han acabat força cansats però han quedat encantats de l’excursió. Ruta molt recomanable pels seus camins encisadors, de conte de fades i unes magnífiques vistes des del castell de Burriac. Al castell ens hem trobat amb força gent però durant la ruta hem anat sols.
Una ruta magnífica, amb parts realment boscoses. Hi ha diversos trams d'intensa pujada però el camí està molt ben cuidat i això fa que no sigui gaire difícil pujar-los. Les vistes des del Castell són espectaculars, val la pena fer-la!
Ruta chula. Molt bonic el traçat de les fonts. La pujada fins el castell es bastant dura, però la meva filla de 5 anys la va pujar.
Molta ombra, perfecta per la primavera i l'estiu. Poc concorreguda (excepte el castell).
Per nens res de res, hi ha unes rampes importants en tota la solana a l'últim tram. Fàcil fins fer totes les fonts després es complica moltíssim i no hi ha indicacions.
unas vistas de la costa muy bonitas
Les visites

Que voir à: Castell de Burriac pel camí de les fonts

Es mostren 1 - 10 de 15
 • Filter by type
  Thème
Services

Que faire: Castell de Burriac pel camí de les fonts

Es mostren 1 - 3 de 3
 • Filter by type
  Thème