Vistes a Viladrau. Montseny.
Plaça Major. Viladrau.
Plaça Major. Viladrau.
Torre de l'església de Sant Martí. Viladrau.
Cara nord del Matagalls. Viladrau.
Revenir

Viladrau

Destin
14/02/2019
Fichier

La présentation

Entre el Montseny i les Guilleries

Viladrau és un municipi muntanyenc de la comarca d’Osona situat entre el vessant del cim del Matagalls i de Sant Segimon del massís del Montseny i el sud de les Guilleries, ocupant a banda i banda les conques dels cursos de la riera Major i de les Corts fins als confins amb Sant Sadurní d’Osomort i Espinelves.

El municipi inclou, a més del nucli principal de Viladrau, alguns veïnats i masies com Masvidalles Paitides o les Casiques, i algunes urbanitzacionscases senyorials i altres cases de segona residència fent palesa la gran tradició d’estiueig des de principis de segle XX, agrupant un cens d’uns 1.000 habitants, tot i que la seva població flotant creix força més durant els períodes d’estiueig i festius.

Més enllà de les feines pròpies del bosc, de gran tradició al municipi, Viladrau porta molts anys vivint d’un cert turisme i de segones residències de proximitat, desplegant molts bons serveis turístics i de lleure.

El terme és profusament emboscat per pinsalzinesroures martinencs, així com algunes fagedescastanyers i avets, presentant una ric patrimoni natural, sobretot a la zona del vessant nord del Matagalls i al llarg de les nombroses rieres i torrents.

Els principals esdeveniments festius i culturals de Viladrau són la Festa Major, el dia 8 de setembre, amb els balls de la Contradansa i del Ciri; el cicle Món Bandoler, durant el mes d’agost, amb activitats i experiències educatives i culturals a l’entorn del patrimoni cultural i natural; la Fira de la Castanya, l’últim cap de setmana d’octubre, amb el Ball de les Bruixes i cuites i menjades de castanyes; els Esclops d’en Pau, el dia de Divendres Sant, una tradició molt arrelada a l’entorn d’un cant comunitari mentre es van movent a ritme uns tacs de fusta a sobre d’una taula, reminiscència dels antics estrèpits de Setmana Santa; la Festa de l’Arbre, el cap de setmana més proper al 23 de març, amb activitats relacionades amb al patrimoni natural i la tradicional plantada d’arbres, i el Festival de Música Marcos Redondo, durant el mes d’agost, amb propostes d’espectacles musicals. També es celebren els aplecs del Matagalls, el segon diumenge de juliol, el de Sant Segimon, el dia 1 de maig, i el de l’Erola, l’últim diumenge de maig.

 

Sabies que...?

 

Viladrau va ser una de les poblacions més perseguides de Catalunya pel fenomen de la bruixeria i pel bandolerisme, ja que hi va néixer en Serrallonga. De la passada maledicció n’han fet virtut i, actualment, és un dels eixos emblemàtics culturals del poble. Vegeu-ne alguns dels actes festius i culturals!

 

No et perdis...

 

La Fira de la Castanya, l’últim cap de setmana d’octubre, i el Ball de les Bruixes de la nit del dia 31 d’octubre. Reviuràs dues de les coses que millor identifiquen a Viladrau: les castanyes i les bruixes!

 

Què fer...?

 

L’interessant paisatge, el patrimoni natural i les nombroses fonts del terme fan de Viladrau un lloc ideal per al senderisme. No deixis de pujar, per exemple, a Sant Segimon, un dels indrets més emblemàtics del Montseny.

 

Quan anar-hi...?

 

Si hi anem durant el mes d’agost, podrem participar d’algunes de les activitats de la proposta lúdica i cultural de Món Bandoler. Informa’t de les activitats previstes!

 

Voltants...

 

A prop de Viladrau, podem fruir de bons itineraris de l’app de Natura Local dels municipis del BrullSeva i Taradell, amb paisatges que complementen els vistos en aquesta altra banda del Montseny i els confins de les Guilleries.

Téléphones de contact

Emergències
112
Ajuntament
93 884 80 04
Guàrdia municipal
649 45 41 04
Consultori mèdic
93 884 94 02
Farmàcia Cristina Royo
93 884 94 09
Bus Sagalés
93 889 25 77
Taxi Jaume Costa
629 30 59 24

Liens d'intérêt

Images
Itinéraires

Que voir à: Viladrau

Es mostren 1 - 2 de 2
 • Activité et difficulté
  À pied
  À vélo
  À cheval
 • Filter by type
  Typologie
  Type de terrain
  Thème
Les visites

Que voir à: Viladrau

Es mostren 1 - 5 de 5
 • Filter by type
  Thème
Services

Que faire: Viladrau

Es mostren 1 - 10 de 25
 • Filter by type
  Thème