Vistes a Madremanya.
Vistes a Madremanya.
Vistes municipi Madremanya.
Zurück

Madremanya

Schicksal
14/02/2019
Datenblatt

Präsentation

A les portes de l'Empordanet

Madremanya és un municipi situat a l’est de la comarca del Gironès, tocant ja amb el Baix Empordà, a la zona considerada sovint ja com l’Empordanet. El terme ocupa una petita part de la plana on s’allotja el nucli principal, formant la capçalera de la riera de Pedrinyà, amb la zona planera de Millars, separades per la petita elevació de la serra de Millars, capçalera per la seva banda del torrent de la Canal i de Millars, i l’altra gran part termenal que s’enfila pels vessants de les Gavarres i ocupant una part de les valls de la riera de Vilers i del Rissec.

Més enllà del nucli principal de Madremanya, que conserva restes i l’aspecte del recinte medieval emmurallat, amb portals i carrers estrets, formen part del terme municipal el llogarret de Millars i els veïnats de Vilers, el Pedró i Bevià, a més d’una escampada de masos i cases disseminades, agrupant un total d’uns 280 habitants (2018).

Madremanya és un municipi amb un cert bon equilibri entre l’activitat agrícola, dedicada pràcticament als cereals i farratges, i el turisme rural, amb alguna que altra activitat del sector serveis, i, tot i que oficialment és de la comarca del Gironès, les seves relacions socials i econòmiques tiren més cap a la Bisbal d’Empordà i la zona baixempordanesa.

El paisatge és el conformat per un paisatge tradicional de mosaic agroforestal, més agrícola a la plana i més emboscat a mesura que pugem vessants amunt, amb boscos d’alzines, suredes i pinedes secundàries. En els fons de torrents i rieres s’hi conserven franges de boscos de ribera.

Els principals esdeveniments festius del municipi són la Festa Major de Madremanya, el primer cap de setmana d’agost; la Festa Major de Millars, el tercer diumenge de novembre, i la Festa de la Germandat i Trobada de puntaires, al primer cap de setmana d’octubre.

 

Sabies que...?

 

La font Picant de Madremanya, una curiosa font d’aigua bicarbonatada i ferruginosa, és un dels elements inclosos en la declaració de Zona d’Interès Etnològic de les Gavarres. És un xic lluny del poble, però mereix una bona excursió.

 

No et perdis...

 

La Marxa de Tardor de Madremanya, un caminada popular per racons escollits de tota la rodalia, l’últim diumenge de setembre.

 

Què fer...?

 

Una passejada pel nucli antic de Madremanya, ple de racons que conserven el seu aire rural.

 

Quan anar-hi...?

 

Si hi anem el cap de setmana abans de Sant Jordi (23 d’abril) podrem gaudir de la Fira de Llegendes, un conjunt d'activitats que pretenen reivindicar el valor patrimonial literari i oral al voltant de les llegendes.

 

Voltants...

 

A prop de Madremanya podem continuar furgant pels contraforts de les Gavarres i els seus rodals amb els itineraris que trobem a l’app de Natura Local als municipis de Sant Martí Vell, Juià, Celrà i Cruilles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura.

Wenden Sie sich an Telefone

Ajuntament
972 49 01 59
Emergències
112
Consultori mèdic
972 49 00 98
Bus Sarfa
902 30 20 25
Taxi Ros
972 48 81 53

Links von Interesse

Bilder
Routen

Was in zu sehen: Madremanya

Es mostren 1 - 3 de 3
 • Aktivität und Schwierigkeit
  zu Fuß
  Mit dem Fahrrad
  Zu Pferd
 • Filter by type
  Typologie
  Tipus de terreny
  Thema
Besuche

Was in zu sehen: Madremanya

Es mostren 1 - 6 de 6
 • Filter by type
  Thema
Dienste

Was zu tun ist: Madremanya

Es mostren 1 - 8 de 8
 • Filter by type
  Thema