Cami vell de Sort a Pujalt
Pujalt vist dels rentadors
Pujalt vist de Sort
Pirineus vistos de Pujalt
Zurück

Camí de Sort a Bressui i Pujalt

Route
05/06/2017
Datenblatt

Einleitung

Els pobles enlairats

Sortint de Sort, la ruta proposa pujar a Pujalt però passant abans pel poblet de Bressui. Fem un tomb per tal de no haver de pujar i baixar pel mateix lloc. 

A part de conèixer dos dels pobles del Batlliu de Sort i la seva situació privilegiada, afavorida per la inversió tèrmica, gaudirem de meravelloses vistes de la vall de la Noguera Pallaresa i dels Pirineus. El camí de Sort a Pujalt conserva bonics trams empedrats i resseguits de murs on encara es respira l'aire de temps passats.

 

Wir empfehlen Ihnen die lokale Natura-App, diese Route zu machen. Gratis-Aufkleber:

Apple store Google Play
 • Typology
  Time Circular
 • Schwierigkeit
  Mittel
 • Dauer
  2 Stunden 55 Minuten
 • Slope
  496.00 meters
 • Entfernung
  6.20 km
 • Theme
 • Aktivität
  zu Fuß
 • Bewertungen

Slope graph

Beschreibung

Els pobles enlairats

Ens enfilem pel camí vell que puja directe a Bressui tot fent marrades entre roures, alguna alzina i algun lledoner. Petites finestres ens permeten copsar la ribera de Sort.

Arribem a Bressui pel costat de Sant Miquel, ens acostem fins a una borda ben conservada. i ens podem refrescar a l'abeurador. Tot seguit marxem per una pista amunt, creuant de nou un bosquet d'aurons negres fins a trobar un sender que marxa a la dreta i, després de passar per la borda d'en Paret, ens menarà novament al camí de Pujalt. Ara som al domini de la roureda. Val a dir que aquest camí es desdibuixa en alguns trams i que heu de mirar de seguir el track i passar per allà on sigui més evident i còmode.

El camí de Pujalt té unes marrades molt ben conservades a l'ombra de bonics roures. Sense adonar-nos i després de creuar una pista, entrem en un ambient frescal amb avellaners, algun freixe i grans pollancres. Hem arribat a la font del Rossinyol. No patiu per l'aigua si no en podeu agafar, en un tres i no res arribarem al poble.

Entrem a Pujalt pel costat dels rentadors, on també ens podrem refrescar i gaudir de vistes de la Torreta de l'Orri i la pujada al Cantó. Podem fer un tomb pel poble i arribar al museu de les Papallones. A dalt l'entrada, hi ha un plafó interpretatiu que us explica les fantàstiques vistes a nord, de les serres properes fins als Pirineus amb la Pica d'Estats (3143 m). Aquest mirador, a la tardor és espectacular.

Acabem de fer el tomb al poble i només ens queda baixar pel camí directe a Sort. Veurem fotogèniques raconades de camí i les restes restaurades d'un forn de calç amb un plafó amb una molt bona descripció.

 

Tipps

TRAÇAT

 • El camí de Pujalt està marcat amb cercle groc i punt negre.
 • El camí a Bressui té ratlles grogues de sender local.
 • Drecera: En arribar a Bressui, si no voleu continuar fins a Pujalt, seguiu el camí que surt de la borda, direcció nord, fins a trobar el camí vell que baixa de Pujalt. 20 min planers i 20 min més de baixada a Sort.
 • Hi ha trams curts de sender amb forta pujada.
 • Hi ha trams on els corriols és poc evident i cal cercar el traç més evident i còmode, seguint sempre la direcció del track.

AIGUA

 • Fonts als pobles.
 • A la font del Rossinyol hi heu de posar un broc.

PRECAUCIONS

 • Porteu menjar. Si no voleu, no cal que sigui un dinar però sí ganyips per abans de baixar.
 • A l'estiu millor dur calça llarga. Ortigues.
 • Hi ha trams on unes tisores de mà, us serviran per enretirar algunes gavarreres del camí.
 • El camí empedrat pot relliscar si ha plogut.

METEO

 • En dies rúfols no podreu gaudir de les vistes.
 • El camí fins a Bressui és molt solell.

MATERIAL

 • Gorra per protecció solar a l'estiu.
 • Plànol orientatiu.
 • Màquina de fotos.

ALTRES EQUIPAMENTS

 • Artesania a Bressui i Pujalt
 • Museu de les papallones de Pujalt

Speichern Sie die Route

Was ist da

Was in zu sehen: Camí de Sort a Bressui i Pujalt

Es mostren 1 - 11 de 11

Prats

Punkt von Interesse
Umwelt
05/06/2017

Els voltants dels pobles han estat conreats d'antic tant per fer-hi horta, patates i cereals. Avui dia encara resten petites hortes i algun camp de patates i d'ordi, però els cereals han estat...

Cami vell

Punkt von Interesse
Umwelt
05/06/2017

Ens trobem en un dels trams ben conservats d'aquest camí. Més amunt n'anirem veient d'altres. Aquest camí per pujar a Pujalt, també servia per anar després de Pujalt a Olp i d'aquí a Altron, porta de...

VAll de Sort

Punkt von Interesse
Landschaften
05/06/2017

El terme antic comprenia aquesta ribera on ara cal sumar la vall d'Àssua (terme de LLessuí), el terme d'Altron, el Batlliu i la vall de Montardit (terme d'Eviny). 15 nuclis conformen l'actual terme...

Borda Bressui

Punkt von Interesse
Architektur
05/06/2017

DRECERA

Si no voleu pujar fins a Pujalt, podeu seguir aquest camí planer que travessa les costes de Sant Joan direcció nord fins a trobar el cami vell que baixa de Pujalt. 20' fins el camí vell i 20'...

Auro negre

Punkt von Interesse
Flora
05/06/2017

La humitat del torrent que hem creuat (llau de la Baradella), permet créixer arbres com l'auró blanc, el freixe, el mateix roure i arbusts com el sanguinyol.

Encara som al domini de la roureda, però a...

Cabirols

Punkt von Interesse
Tierwelt
05/06/2017

Hem de creuar el prat en diagonal cap a la cantonada superior.

El mosaic de camps de pastura i bosc, és un hàbitat ideal per un petit cèrvid que aquests darrers anys ha anat en augment. El cabirol.

Si...

Roureda

Punkt von Interesse
Flora
05/06/2017

A la costa de Sant Pere, el relleu en fort pendent ha permès que la roureda es pugui manifestar. És una de les clapes importants de roures que hi ha aquí al Batlliu, com a sota Castellviny.

Som doncs...

Font del Rossinyol

Punkt von Interesse
Flora
05/06/2017

Enfilem l'última pujada de la costa de Sant Pere abans d'arribar al poble. L'ambient frescal afavoreix aquesta avellanosa (foto). La dificultat de conrear el terreny ha permès el seu desenvolupament.

...

iIrador

Punkt von Interesse
Landschaften
05/06/2017

Bonica vista del poble encimbellat, que deixava al seu redós les dones quan venien a rentar la roba en aquests safareigs o rentadors públics, convertits avui en bassa de reg per abastir els horts de...

Mirador museu

Punkt von Interesse
Landschaften
05/06/2017

Després de passar per la plaça del poble i veure l'església de Sant Pere, arribem per aquest carrer porxat al mirador septentrional de Pujalt. És el moment de treure el plànol per ajudar a situar els...

Forn Calç

Punkt von Interesse
Umwelt
05/06/2017

Teniu una explicació molt bona de com funcionaven aquests forns. Us hem afegit aquesta imatge per poder tenir una idea de com era la seva estructura.

A la reconstrucció de les runes veieu l'entrada...

Bilder
Bewertungen
/5
1 vote
100%
Bewertungen mit Kommentaren Bewertung veröffentlichen
Molt bona ruta
Besuche

Was in zu sehen: Camí de Sort a Bressui i Pujalt

Es mostren 1 - 5 de 5
 • Filter by type
  Thema
Dienste

Was zu tun ist: Camí de Sort a Bressui i Pujalt

Es mostren 1 - 10 de 41
 • Filter by type
  Thema