Vistes al Pedraforca. Malanyeu.
Formacions de Tosca al Griell de cal Pigot. Malanyeu.
Feixes al Llomar. Malanyeu.
Escala de ferro al Griell de cal Pigot. Malanyeu.
Fageda. Malanyeu.
La Creueta. Malanyeu.
Gorg. Malanyeu.
La Foradada. Malanyeu.
Return

Malanyeu i el Griell de Cal Pigot

Route
03/07/2017
Index card

Introduction

Torrents, serrats i carenes al voltant de Malanyeu

Atractiva però exigent ruta als voltants de Malanyeu que acompanyada d’un component d’aventura posarà a prova la nostra resistència física.

La remuntada del Rec del Griell i el pas del Griell de Cal Pigot ens farà activar l’adrenalina en un entorn espectacular que combina aigua, roca i verticalitat.

Pujarem per boscos de pi roig i fageda en un ambient solitari i salvatge, i travessarem prats a les parts més altes a on pasturen cèrvols, isards i cabirols.

Un descens laboriós per una carena amb força pendent a banda i banda ens acompanyarà fins als boscos de roure i alzina ja de tornada a Malanyeu.

ATENCIÓ ES TRACTA D'UNA RUTA LLARGA I RECOMANEM FER LA RUTA EN OFF-LINE.

Porteu el mòbil amb la bateria carregada, desconnecteu de dades per allargar la vida de la bateria, consulteu l'app només en els encreuaments i moments de dubte. Si aneu més d'una persona, guardeu tots la ruta i navegueu-la només amb un dispositiu., per tal conservar la bateria dels altres.

We recommend the Local Natura App to do this route. Download it for free here:

Apple store Google Play
 • Typology
  Anti-clockwise circular
 • Difficulty
  Hard
 • Duration
  6 hours 2 minutes
 • Slope
  996.00 meters
 • Distance
  12.39 km
 • Theme
  Flora and fauna
  Landscaping
 • Activity
  By foot
 • Rating

Slope graph

Description

Torrents, serrats i carenes al voltant de Malanyeu

Sortim del poble de Malanyeu per una còmoda pista amb pendent suau entre boscos de pi roig. Als pocs metres deixem la pista per agafar un corriol que ens portarà en direcció al rec del Griell i anem observant com canvia la vegetació i el soroll de l’aigua ens atrapa.

Estem a dins del rec i el caràcter calcari de la roca facilita la formació de tosques en el curs d’aquest. Seguim pujant uns metres i ens trobem la primera dificultat, es tracta d’uns esglaons excavats a la roca i a continuació una escala de ferro retorçada. El pas no és difícil però cal estar atents i concentrats. Un cop superada l’escala travessarem un forat a la roca i ens trobarem davant d’un salt d’aigua preciós. L’entorn és espectacular i les sensacions indescriptibles, no us ho podeu perdre.

Remuntem una mica més seguint el curs del rec, i apareixen alguns trams de fageda i el primer d’una sèrie de miradors espectaculars al Pedraforca i al Parc Natural del Cadí-Moixeró.  Ens aproparem a veure la Foradada, forat natural a la roca, que ens emmarcarà aquest majestuós paisatge.

La fageda ocupa majoritàriament el terreny a mesura que guanyem alçada i apareixen els primers prats, lloc habitual de pastura de cérvols, isards i cabirols. Seguirem pujant alternant boscos i prats fins a arribar al serrat de Sant Miquel, punt a partir del qual començarem el descens.

En el primer tram de baixada trobarem un entrebanc natural, es tracta del  Grapissot, pas complicat però equipat amb un cable, que passarem atents però sense gran dificultat.

Un cop arribats a la collada de la Taleia enfilarem la carena de la serra del Mill en direcció al Mal Pas, el Replà i el pas de la Creueta, a on començarem a veure els primers roures. Passarem per sota de les parets en direcció a la Solaneta i els cingles del Molí, el qual salvarem per l’estret pas del Grau.

Estem a tocar del molí de Baix i ens tornem a trobar amb el rec del Griell, que remuntàrem a l’inici de la ruta. El tornem a seguir en pujada fins a un petit gorg i ara ja, en un instant estarem de nou a tocar de Malanyeu.

 

Tips

TRAÇAT

 • La ruta és llarga i exigent majoritàriament per camins estrets.
 • Al Griell de Cal Pigot trobareu unes escales picades a la roca equipades amb una corda i a continuació una escala de ferro.
 • A la baixada trobarem el pas del Grapissot, també equipat amb un cable que serveix de passamans.
 • Durant tot el recorregut trobarem senyals grogues d'itinerannia, grogues i blanques de PR i també uns punts grocs que ens ajudaran a seguir la ruta.

AIGUA

 • Porteu aigua abundant, no trobarem fonts en tot el recorregut.

PRECAUCIONS

 • Hem d'anar amb compte en travessar els torrents, sobretot després de pluges.
 • Extremeu precaucions als passos equipats del Griell de Cal Pigot i el Grapissot.
 • Aneu amb compte en el tros de carena de la baixada, la pendent a banda i banda és considerable encara que no ho sembli per la presència abundant de vegetació.
 • Porteu el mòbil amb la bateria carregada a tope, desconnecteu de dades per allargar la vida de la bateria, consulteu l'app només en els encreuaments i moments de dubte. Si aneu més d'una persona, navegueu la ruta només amb un telf. per conservar la bateria dels altres.

METEO

 • Consulteu la meteo abans de fer la ruta sobretot a l'hivern quan pot nevar i fer força fred.

TERRENY

 • En general són corriols fressats però amb algun pas tècnic.
 • Compte amb relliscar en travessar els torrents.
 • La carena de la serra del Mill és especialment treballosa per les pujades i baixades per un terreny rocós.

MATERIAL

 • Protecció solar als dies d'estiu. 
 • Porteu roba d'abrigar a l'hivern.
 • Pals de caminar.
 • Prismàtics si us agrada veure ocells.
 • Màquina fotogràfica.

 

Save the route

What is there

What to see in: Malanyeu i el Griell de Cal Pigot

Es mostren 1 - 11 de 11

Canvi de vegetació

Point of interest
Flora
03/07/2017

Hem caminat per una pineda de pi roig i en apropar-nos al rec del Griell hem començat a observar canvis en la vegetació. L’hàbitat més freqüent d’aquestes serres és la pineda de pi roig acompanyat pel...

Les tosques

Point of interest
Geology
03/07/2017

Aquest tipus de formació rocosa, anomenada tova calcària, és característica de les regions calcàries. Es formen quan l’aigua de pluja es filtra per la roca calcària carregant-se de carbonat càlcic...

Griell de Cal Pigot

Point of interest
Flora
04/07/2017

Estem a dins del rec del Griell i salvant la part més vertical de la ruta. Aprofitarem per fixar la nostra mirada en algunes plantes associades als ambients humits i ombrívols.

Observem la presència...

La Foradada

Point of interest
Geology
03/07/2017

Aquest forat a la roca calcària que trobem a sobre del cingle és un altre dels molts fenòmens geològics associats a l'erosió de les roques calcàries, com ara balmes, coves i dolines.

En aquest cas ens...

El Boix

Point of interest
Flora
03/07/2017

Aquest arbust que el trobarem verd tot l’any viu preferentment en muntanyes calcàries, com és el cas. Resisteix perfectament el clima fred i en aquestes muntanyes el trobem associat tant a la pineda...

Geologia del Catllaràs

Point of interest
Geology
03/07/2017

La serra del Catllaràs, com la resta de serres prepirinenques properes, formen part d’un conjunt de mantells de corriment que es van desplaçar cap al sud amb l’aixecament del Pirineu i facilitat per l...

Cèrvids

Point of interest
Wildlife
03/07/2017

En els prats com els que ara ens trobem no és difícil veure a primera hora del matí o última de la tarda alguns dels cèrvids que habiten aquests boscos, el cèrvol(foto) i el cabirol.

Aquestes dues...

La fageda

Point of interest
Flora
03/07/2017

Tot i que el bosc dominant en aquestes muntanyes és la pineda de pi roig, la fageda ho seria potencialment sobretot als vessants ombrívols i damunt de sóls profunds si no intervé l’acció de l’home...

Mamífers carnívors

Point of interest
Wildlife
03/07/2017

Els mamífers carnívors en general, són difícils d’observar, pel fet que la majoria són més aviat d’activitat nocturna. Tot i així podem, si ens hi fixem atentament a terra buscant empremtes a llocs...

La roureda

Point of interest
Flora
10/07/2017

Quercus pubescens

Estem aproximadament a una alçada de 1.400 metres, i per sota d’aquesta cota la roureda de roure martinenc és el bosc potencialment dominant, sobretot als vessants assolellats.

Un...

Gorg al rec del Griell

Point of interest
Geology
03/07/2017

Tornem a estar al rec del Griell, el qual vam remuntar a l'inici de la ruta, i apareixen de nou les espècies vegetals associades a  la proximitat de cursos d’aigua com l’avellaner i el freixe de fulla...

Images
Rating
/5
1 vote
100%
Ratings with comments Publish rating
Visits

What to see in: Malanyeu i el Griell de Cal Pigot

Es mostren 1 - 6 de 6
 • Filter by type
  Theme
Services

What to do in: Malanyeu i el Griell de Cal Pigot

Es mostren 1 - 8 de 8
 • Filter by type
  Theme