Sant Andreu de Gurb
Mas Terrers
Sant Andreu de Gurb
Sant Andreu de Gurb
Revenir

Gurb

Destin
14/02/2019
Fichier

La présentation

La plana de població disseminada

Gurb és un municipi de la comarca d’Osona que, amb un gran terme municipal, inclou una gran part de la Plana de Vic, entre pràcticament Manlleu, Roda de Ter i el Voltreganès i els primers contraforts del relleus que acabaran formant l’altiplà del Lluçanès i la zona dels turons de la Plana Ausetana, al límit amb Sant Bartomeu del Grau i el terme més occidental de Vic. 

Comprèn tota una sèrie de parròquies, com el mateix Gurb, Granollers de la Plana, Sant Julià Sassorba i Vespella, i una gran quantitat de masies i cases aïllades, agrupant una població d’uns 2.550 habitants de clara tendència disseminada, tot i que trobem concentracions modernes de cases i urbanitzacions del terme més propera a la ciutat de Vic, i Serrabonica, una urbanització a tocar de Vespella, a mig camí de Sant Bartomeu del Grau.

Gran part del terme, sobretot el més oriental, és ocupat per la plana cerealística i farratgera i alguna franja de bosc de ribera al llarg de la riera de Rimentol i el riu Gurri, en el sector més oriental del terme. En la seva part occidental el terme és més accidentat i boscós, amb gran profusió de pinedes i travessat per cursos d’aigua que baixen de la zona de l’altiplà de la Noguera i pla Guinard, més amunt de Gurb i Vespella, respectivament. 

La indústria es concentra a la zona propera amb Vic. La ramaderia porcina i bovina, i les seves industries alimentàries, hi tenen un gran pes econòmic.

Els principals esdeveniments festius del municipi són les respectives festes majors dels principals veïnats, la de Gurb per Sant Andreu, i les festes populars de l’Arbre, al març, i de la Primavera, al maig i juny, que inclou aplecs populars, com el de Palau i el de Santa Anna, i les Festes de Sant Isidre de Granollers de la Plana.

 

Sabies que...?

 

Gurb és un dels municipis amb la densitat de població més baixa de la Plana de Vic, tot i estar tan a prop de la ciutat i de les poblacions més grans. És la gran illa de població disseminada al mig de les principals poblacions de la plana.

 

No et perdis...

 

Les vistes de tota la Plana de Vic des del turó de la Creu de Gurb!

 

 

Què fer...?

 

Val la pena anar a fer una estirada de cames pel bosc de ribera de la riera de Rimentol, sobretot a l'estiu, on estarem més fresquets.

 

Quan anar-hi...?

 

Si hi anem pels volts de Sant Andreu, podrem gaudir de la Festa Major de Gurb.

 

Voltants...

 

A prop de Gurb, podem pujar fins a Sant Bartomeu del Grau, a les portes ja del Lluçanès, on podrem caminar pels seus bonics entorns amb un itinerari que trobaràs a l’app de Natura Local.

Téléphones de contact

Emergències
112
Ajuntament
93 886 01 66
Consultori mèdic
93 886 99 22
Farmàcia
93 886 35 96
Bus Rovira
93 857 07 04
Osona Bus
93 889 25 77

Liens d'intérêt

Images
Itinéraires

Que voir à: Gurb

Es mostren 1 - 1 de 1
 • Activité et difficulté
  À pied
  À vélo
  À cheval
 • Filter by type
  Typologie
  Type de terrain
  Thème
Les visites

Que voir à: Gurb

Es mostren 1 - 6 de 6
 • Filter by type
  Thème
Services

Que faire: Gurb

Es mostren 1 - 10 de 19
 • Filter by type
  Thème