Vistes des de Sant Pau. Sant Pol de Mar
La costa del Maresme. Sant Pol de Mar
Platges. Sant Pol de Mar
Terrats de Sant Pol de Mar. Sant Pol de Mar
Revenir

Sant Pol de Mar

Destin
14/02/2019
Fichier

La présentation

Blanc sobre blau

Sant Pol de Mar és un municipi situat al llarg de la costa nord de la comarca del Maresme, entre la franja litoral i les portes de la Vallalta, seguint la riera de Sant Pol, i fent una incursió seguint el curs del torrent del Morer i de Golinons fins al capdamunt del turó homònim.

Sant Pol és un poble d’aspecte típicament mediterrani, de carrers estrets i cases blanques esglaonades, un dels nuclis més ben conservats de la costa del Maresme, tot i que la transformació vers el turisme i el sector serveis ha estat la corresponent als altres municipis d’aquest sector de la comarca.. Més enllà del bonic i turístic nucli urbà, el municipi alberga algunes urbanitzacions interiors i alguna que altra masia disseminada, agrupant un total d’un 5.100 habitants (2018).

A partir de la segona meitat del segle XX, el turisme ha anat guanyant terreny a la pesca i les altres activitats del sector primari i actualment la vila viu primordialment de l'estiueig i d’una oferta interessant per al visitant. No obstant això, continua tenint fama el maduixot cultivat en el seus conreus interiors i l’oferta gastronòmica basada en el producte de proximitat.

El territori de Sant Pol és força accidentat, format pel conjunt de turons granítics que conformen els primers contraforts del massís del Montnegre i que arriben al litoral. Només trobem un tram planer en el recorregut final de la riera de Sant Pol, on es conforma un sistema de platges de sorra granulada. El paisatge és el típic mediterrani, de turons i vessants entapissats de pinedes i brolles, formant un mosaic en combinació amb alguns vessants i planells que són aprofitats per al cultiu intensiu del maduixot i alguna que altra hortalissa. En algun racó de rieres i torrents podem trobar ambients més ombrívols amb certa vegetació de ribera.

Els principals esdeveniments festius del municipi són la Fira de Sant Pau, la més tradicional, cap a finals de gener; la processó de Divendres Sant; el Corpus, amb processó i catifes de flors; la Festa Major de Sant Jaume, a finals de juliol, a més de fires i altres convocatòries com la Fira de la Maduixa, el Festival d’Havaneres i la Mostra Gastronòmica.

 

Sabies que...?

 

El nom Pol prové del llatí Paulus, que ha evolucionat cap a Pau a la majoria d’indrets de parla catalana. Per què previu Pol a Sant Pol, és un misteri dels localismes.

 

No et perdis...

 

Les boniques vistes des de l’ermita de Sant Pau, a sobre d’un molt assequible turonet a tocar del poble.

 

Què fer...?

 

Els carrers del nucli antic del poble es mereixen una tranquil·la passejada, sense deixar de passar per l’ermita de Sant Pau i un tram del camí de ronda cap a Calella.

 

Quan anar-hi...?

 

Si hi anem cap finals de gener podrem gaudir de la Fira de Sant Pau, amb el popular seguici dels gegants i el Ball de l’Almorratxa, de profundes arrels.

 

Voltants...

 

A prop de Sant Pol de Mar podrem continuar descobrint talaies i racons d’aquest sector del Maresme amb els itineraris de l’app de Natura Local als municipis de Sant Iscle de Vallalta, Canet de Mar i Arenys de Munt.

Téléphones de contact

Emergències
112
Ajuntament
93 760 04 51
Policia Local
93 760 05 19
CAP
93 760 48 18
Farmàcia Causin
93 760 05 08
Rodalies Renfe
900 41 00 41
Bus Sagalés
902 13 00 14
Taxi Comas
629 32 96 40
Taxi Jose Luis
652 61 43 09

Liens d'intérêt

Images
Itinéraires

Que voir à: Sant Pol de Mar

Es mostren 1 - 2 de 2
 • Activité et difficulté
  À pied
  À vélo
  À cheval
 • Filter by type
  Typologie
  Type de terrain
  Thème
Les visites

Que voir à: Sant Pol de Mar

Es mostren 1 - 5 de 5
 • Filter by type
  Thème
Services

Que faire: Sant Pol de Mar

Es mostren 1 - 10 de 25
 • Filter by type
  Thème