Revenir

Arenys de Munt

Destin
14/02/2019
Fichier

La présentation

Arenys de Munt, el poble de la riera

Arenys de Munt és un poble situat a l'interior de la comarca del Maresme, al peu de la Serralada Litoral. Franquejat pel Parc del Montnegre i el Corredor i a prop del mar, el poble està rodejat d’un amfiteatre de turons, vertebrats per la riera de Sobirans, que travessa el terme de nord-oest a sud, i la riera de Vallalta, un racó del nord del terme que forma la capçalera d’aquesta vall.

Més enllà del nucli principal d’Arenys de Munt, al terme també hi ha alguns veïnats disseminats i urbanitzacions, arribant a plegar conjuntament poc més de 8.700 habitants (2018). 

L’agricultura tradicional d'antany, la vinya, ha gairebé desaparegut i, en canvi, actualment podem trobar petites plantacions dels famosos maduixots i de cirerers del Maresme. El poble, seguint la tònica de totes les poblacions del Maresme, té una arrelada tradició d’estiueig, i d’un cert turisme de proximitat, sent el sector serveis el més desenvolupat.

El relleu del terme municipal arenyenc, format pels contraforts de la Serralada Litoral, és muntanyós. Les zones planes són escasses i queden limitades a les parts baixes properes a la riera i als trams finals de les serres. Aquesta configuració geogràfica de la zona ha condicionat plenament el tipus i la intensitat de l'activitat agrària, així com les zones on s’ha desenvolupat la urbanització. La vegetació està formada, sobretot, per pinedes i alzinars, transformats per l'acció humana. Arran de rieres i torrents apareix el paisatge de bosc de ribera alternat amb plantacions de plataners pollancres.

Els principals esdeveniments festius i culturals del municipi són la Festa Major de Sant Martí, pels volts de l’11 de novembre; les tradicionals Bredes, arrelades festes dels barris d’Arenys, al llarg del mes de juliol; la Festa del Remei, el cap de setmana posterior al Diumenge de Glória o de Pasqua; la Festa de Sant Antoni Abad, amb els tradicionals Tres Tombs; la Fira de la Cirera d’en Roca, el dia de Sant Joan, 24 de juny, i el Festival de Música Clàssica de Santa Florentina, durant el mes d’agost.

 

Sabies que...?

 

A Arenys de Munt s’hi cultiva la varietat local de cireres d’en Roca, preuades en el món de la gastronomia de la zona. Tasteu-les!

 

No et perdis...

 

La Mostra del Relleno durant la Festa Major de Sant Martí, on es poden tastar les cassoles d’aquest plat tradicional de pomes farcides de carn.

 

Què fer...?

 

Assistir a una de les trobades de puntes de coixí que es fan al llarg de l’any al poble, sens dubte l’artesania més arrelada i popular al poble almenys des del segle XVII

 

Quan anar-hi...?

 

Si hi anem el primer diumenge d’octubre, podrem gaudir de la tradicional marxa popular pels millors camins i racons de les rodalies del municipi. Informeu-vos-en!

 

Voltants...

 

A prop d’Arenys de Munt, podrem acabar de conèixer els racons de la Vallalta i el poble de Sant Iscle, amb els itineraris que trobarem a l’app de Natura Local.

Téléphones de contact

Emergències
112
Ajuntament
937937710
Policia Local
93 793 79 70
CAP Arenys de Munt
93 795 02 41
Farmàcia Mias
93 793 82 01
Farmàcia Rosario Pizarro
93 793 98 88
Informació Parc Montnegre - Corredor
93 116 00 30
Bus Martí Colomer
93 795 12 54
Taxi Sergi
677 50 16 36
Taxi Ramon Andreu
605 92 04 87

Liens d'intérêt

Images
Itinéraires

Que voir à: Arenys de Munt

Es mostren 1 - 4 de 4
 • Activité et difficulté
  À pied
  À vélo
  À cheval
 • Filter by type
  Typologie
  Type de terrain
  Thème
Les visites

Que voir à: Arenys de Munt

Es mostren 1 - 4 de 4
 • Filter by type
  Thème
Services

Que faire: Arenys de Munt

Es mostren 1 - 10 de 21
 • Filter by type
  Thème