Sant Esteve de Palautordera
Sant Esteve de Palautordera
Sant Esteve de Palautordera
Sant Esteve de Palautordera
Return

Sant Esteve de Palautordera

Destiny
14/02/2019
Index card

Presentation

On la Tordera entra a la plana

Sant Esteve de Palautordera és un municipi situat a l’est de la comarca del Vallès Oriental a la zona del Baix Montseny. El terme està bàsicament format per la vall del riu la Tordera, quan tot just arriba a la plana després de baixar ben encaixat per tancades valls del massís del Montseny, enlairant lleugerament els seus límits a banda i banda de la vall, cap als primers contraforts del Montseny.

Més enllà del nucli principal de Sant Esteve, no massa gran, la població censada i flotant s’ha vist moderadament incrementada des dels anys 80 del segle XX, tant per l’estiueig i el turisme de proximitat com per la nova vinguda de població atreta per la qualitat de l’entorn, quedant repartida per altres petites zones urbanitzades, agrupant uns 2.600 habitants (2018).

La plana de Sant Esteve és fèrtil i propícia per a l’agricultura i la ramaderia, cosa que s’ha vingut fent des de ben enrere. No obstant, el sector primari ha perdut cert pes, consolidant-se també el sector dels serveis i el turisme, que ha transformat i destinat al turisme rural antigues cases de pagès.

Sant Esteve, que està dominat per la presència altiva del massís del Montseny com a quadre de fons, compta amb un paisatge agrícola i un ecosistema mediterrani amb diversos estats de transició. S'alternen boscos d'alzines i pins amb amplis camps oberts, i és destacable la presència de nombrosos recursos hídrics, destacant el riu la Tordera, el torrent del Reguissol i la riera de Vallmanya. Al voltant d'aquests rius i torrents, encara es conserva bé el bosc de ribera en galeria.

Els principals esdeveniments festius i populars del municipi són la Festa Major, el primer cap de setmana d’agost; la Festa de Tardor, a finals d’octubre; el Ball de Gitanes, durant el matí del Diumenge de Carnaval, i els Pastorets, per Nadal.

 

Sabies que...?

 

Segurament molts haureu sentit a parlar del Circ Cric, però el que ja no sap tanta gent és que  el trobareu permanentment instal·lat a Sant Esteve de Palautordera, a poca distància del camp de futbol, just a la riba del riu la Tordera.

 

No et perdis...

 

L’espectacular ballada del Ball de Gitanes del diumenge de Carnaval al matí, a la plaça del poble.

 

Què fer...?

 

Enfilar-se fins al castell de Montclús és una bona idea per tenir tot el terme de Sant Esteve i més enllà als nostres peus. I és un passeig.

 

Quan anar-hi...?

 

Si hi anem els matins dels caps de setmana de primavera, entre abril i juny, podrem gaudir del Festival Circ Cric. Informeu-vos-en!

 

Voltants...

 

A prop de Sant Esteve de Palautordera podem continuar recorrent els paratges del Baix Montseny amb els itineraris que trobareu a l’app de Natura Local als municipis de Santa Maria de Palautordera, Sant Celoni, Gualba i Hostalric.

Contact telephones

Emergències
112
Ajuntament
93 848 00 82
Vigilants Municipals
678 44 38 31
Hospital de Sant Celoni
93 867 03 71
Farmàcia Dolors Antoja
93 848 26 46
Bus Sagalés
902 13 00 14
Taxi Montseny
609 44 57 59
Taxi Fradera
620 45 10 89
Taxi Francesc
648 09 19 90

Links of interest

Images
Routes

What to see in: Sant Esteve de Palautordera

Es mostren 1 - 2 de 2
 • Activity and difficulty
  By foot
  By bike
  By horse
 • Filter by type
  Typology
  Type of land
  Theme
Visits

What to see in: Sant Esteve de Palautordera

Es mostren 1 - 4 de 4
 • Filter by type
  Theme
Services

What to do in: Sant Esteve de Palautordera

Es mostren 1 - 10 de 16
 • Filter by type
  Theme